Dėl galimų rinkimų pažeidimų gauti 305 pranešimai, pradėta 18 ikiteisminių tyrimų

Dėl galimų rinkimų pažeidimų gauti 305 pranešimai, pradėta 18 ikiteisminių tyrimų

Nuo š. m. spalio 10 d. iki spalio 24 d. policija gavo 305 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais į LR Seimą ar referendumu dėl naujos atominės elektrinės statybos. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus apskrities - 134, iš Kauno apskrities - 37, iš Alytaus apskrities - 25.

Pradėta 18 ikiteisminių tyrimų, pagal LR BK 172 str. (Trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise), 1 - pagal LR BK 154 str. 1 d. (Šmeižimas) ir 1 pagal LR BK 187 str. 1 d. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas). Daugiausia ikiteisminių tyrimų pradėta Vilniaus aps. - 6, po tris - Klaipėdos ir Tauragės apskrityse, po du - Alytaus ir Utenos apskrityse, po vieną - Šiaulių ir Marijampolės apskrityse.

Iš 305 pirminių policijoje gautų pranešimų didžioji dalis buvo apie neteisėtą rinkimų agitaciją, kuomet rinkėjai buvo raginami balsuoti už tam tikras partijas pačią rinkimų dieną arba dieną prieš rinkimus, buvo pažeidžiamas nustatytas atstumas kabinant agitacinius plakatus ir pan. Nemažai pranešimų gauta apie galimus rinkėjų papirkinėjimų atvejus, kuomet už balsą buvo siūlomi pinigai, alkoholis ir pan. Taip pat policija gavo pranešimų apie galimus neteisėtus rinkėjų pavežimo atvejus į balsavimo vietas, atėjusius balsuoti neblaivius piliečius, apie trukdymą rinkimų stebėtojams, konfliktus tarp stebėtojų ir kt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder