Dėl galimai darytos įtakos renkant Valstybinės ligonių kasos direktorių kreiptasi į STT

Dėl galimai darytos įtakos renkant Valstybinės ligonių kasos direktorių kreiptasi į STT

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Antanas Matulas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komandos galimai darytos įtakos renkant Valstybinės ligonių kasos direktorių.

Seimo narys teigia turįs duomenų, kad komisijos pirmininkė galbūt buvo verčiama konkurso nugalėtoju išrinkti Igorį Baikovskį. Informacija perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai.

„Mano turimais duomenimis, ministro patarėjas Danas Bakša galimai vertė komisijos pirmininkę sudiktuoti klausimus ir atsakymus, kad konkursą laimėtų I. Baikovskis. Panašiai, atrodo, konkursai vyko ir Palangos reabilitacijos ligoninėje, ir organizuojant kai kuriuos kitus konkursus“, - pažymėjo A. Matulas.

Pasak parlamentaro, jei informacija pasitvirtintų ir paaiškėtų, kad ministras A. Veryga, prisidengęs teisingumo ir nešališkumo kauke, galimai daro įtaką renkant atsakingų institucijų vadovus, jis turėtų nedelsdamas trauktis iš einamų pareigų arba būti pašalintas.

Reaguodama į minėtą kreipimąsi, Sveikatos apsaugos ministerija tokius Seimo nario A. Matulo pareiškimus vertina kaip galimą spaudimą Sveikatos apsaugos ministerijai, siekiant paskatinti ministerijos atsakingus darbuotojus anuliuoti jo žmonos Sandros Matulienės 1960 eurų skolą Sveikatos apsaugos ministerijai, susidariusią po jos darbo Briuselyje.

„Tikėtina, kad taip gali būti, nes kaip tik šiuo metu yra svarstomas klausimas, kaip užtikrinti, kad Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotoja S. Matulienė grąžintų susidariusį įsiskolinimą. Be to, galbūt tai gali būti noras paskatinti jo žmonai skirti aukštesnes pareigas sveikatos apsaugos sistemoje“, - teigia ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Pasak jos, apie Valstybinės ligonių kasos direktoriaus konkursą, deja, negalima kalbėti, kadangi teisės aktai draudžia atskleisti duomenis apie konkurse dalyvavusius pretendentus. Minėtą konkursą laimėjo Jūratė Sabalienė, ilgametė Valstybinės ligonių kasos darbuotoja ir buvusi viceministrė.

„Akivaizdu, kad konkursas į Valstybinės ligonių kasos vadovus vyko objektyviai ir skaidriai ir apie jokį tariamą poveikį net negalime kalbėti“, - sako ministro A. Verygos patarėja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder