"Dėjau ant Lietuvos, mentai man neaiškins, kaip gyventi"

"Dėjau ant Lietuvos, mentai man neaiškins, kaip gyventi"

Penktadienį Klaipėdos kelių policijos biuro pajėgos vėl išsirikiavo kelyje prie Lėbartų kapinių. Pernai lapkričio 1 d. čia surengus reidą, per valandą buvo išaiškini keturi neblaivūs vairuotojai. Trys iš jų -moterys.

Sustačius laikinuosius kelio ženklus iš karto susidarė automobilių eilė. Tačiau labai burnojančių vairuotojų nebuvo, nes jie žino, kad tikrosios spūstys prasidės netrukus, kai beveik visa Klaipėda patrauks į kapines.

Išbrėškus buvo sustabdytas automobilis "Mercedes Benz", kuris net metus važinėjo be techninės apžiūros. Policijos pareigūnai nusuko valstybinius numerius ir pašalino mašiną iš viešojo eismo.

Automobilio "Mitsubishi Colt" vairuotojas, kuris „pripūtė“ 0,08 prom. alkoholio (o tai leistina norma) buvo nepatenkintas alkotesterio parodymais. Jis sakė, kad važiuos tikrintis į ligoninę. Jokių promilių jo organizme negali būti. Jis žino.

Jam buvo aiškinama, kad tai leistina norma, kad neverta gaišti laiko, tačiau jis laikėsi savo. Važiuos tikrintis į ligoninę ir viskas. Tokių veiksmų niekas nedraudžia, tik neaiški jų prasmė.

Apie 8.30 val. trys kelių policijos ekipažai persikraustė į Šilutės kelią. Čia, tradicininėje reido vietoje, vienas vairuotojas (0,22 prom.) sakė, kad vakar gėrė tris butelius alaus ir užkando.

Kitas vairuotojas, kuris „pripūtė“ 0,19 prom. alkoholio, paaiškino, kad vakar negėrė. Gėrė šiandien. Išgėrė gerą gurkšnį alaus ir pirmyn į darbą.

Tuo metu policijos pareigūnai tolumoje pastebėjo, kad vienpusio eismo kelyje apsisuka tamsios spalvos automobilis ir pradeda sparčiai važiuoti prieš eismą.

Vienas patrulių ekipažas nurūko pavymui. Automobilis "Ford Galaxy" buvo pavytas Gružeikių kaime prie geležinkelio pervažos. Beje, bėglys buvo tvarkingai sustojęs prie kelio ženklo "Stop", esančio prieš bėgius.

Bėglys, Piotras D., gim. 1955 m., buvo blaivus, tačiau savo veiksmų paaiškinti blaiviai nesugebėjo. Sakė, kad gal sumanė grįžti, kai neatsiminė ar išjungė sodo namelyje šildytuvą. Išjungė elektrą ar neišjungė.

Pareigūnai nuodugniai apžiūrėjo automobilį, tačiau nieko įtartino nerado. Tik du kibirus raugintų kopūstų ir agurkų kibirėlį.

Piliečiui surašytas protokolas už pavojingą vairavimą. Jas gresia 400-800 litų bauda, taip pat nuo 3 iki 6 mėnesių bus atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Su prasižengimu vairuotojas sutiko, tačiau negalėjo patikėti, kad dabar gali tekti pusę metų vaikščioti pėsčiomis. Jis juk nieko blogo nepadarė. Važiavo prieš eismą judriu Šilutės keliu, kad šildytuvą išjungtu.

Beje, surašius Administracinio teisės pažeidimo protokolą, vairuotojui jau neberūpėjo sodo namelio šildymo reikalai ir jis patraukė į Klaipėdą.

Ir dar vienam blaiviam asmeniui pasimaišė protas. Pasibaigus reidui kelyje į Šilutę, policijos pajėgos grįžo prie Lėbartų kapinių reguliuoti eismą. Čia "Audi 100" vairuotojo buvo paprašyta nestatyti automobilio draudžiamoje vietoje. Vairuotojas pareigūnams pareiškë, kad jis "dėjo ant Lietuvos ir mentai jam neaiškins, kaip gyventi".

Po tokių žodžių pilietis jėga buvo ištrauktas iš mašinos ir nuvežtas į Klaipėdos rajono policijos komisariatą. Sergejui F., gim. 1989 m., surašytas protokolas už pareigūnų įžeidinėjimą ir nepaklusimą, kitas protokolas surašytas už tamsintus automobilio langus, taip pat anuliuota automobilio techninė apžiūra.

Pilietis buvo blaivus. Jo pokalbį su policijos pareigūnais vertins teismas. Sergejus F. už neatsargius žodžius apie Lietuvą ir policiją gali būti nubaustas 300-500 litų bauda.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder