Deivydas Zvonkus prie vairo sėdo su promilėmis

Deivydas Zvonkus prie vairo sėdo su promilėmis

Žinomi Lietuvos žmonės yra labiau linkę mokytis ne iš kitų, bet iš savo pačių klaidų. Vakar naktį įkliuvusių prie vairo išgėrus šalies garsenybių būrį papildė dainininkas, prodiuseris ir kompozitorius Deivydas Zvonkus.

„Nebūsiu Andrius Rimiškis ir nesimaivysiu prieš visą Lietuvą, kad vairavau ne aš. Maniau, kad esu doras pilietis, bet policininkų elektroninis prietaisas parodė, kad klydau“, - trečiadienį "Respublikai" sakė D. Zvonkus.

Nuosavą „Mercedes-Benz“ vairuojantį muzikantą policininkai trečiadienio naktį, apie 2 val., sustabdė pačiame Vilniaus centre - Katedros aikštėje, prie Valdovų rūmų.

„Iš darbo važiavau vienas. Matyt, buvo naktinis policijos reidas ir mane sustabdė. Iš pradžių bendravome dėl kitų dalykų, patikrino dokumentus. O tuomet paprašė papūsti į alkotesterį. Jis parodė 0,5 promilės alkoholio. Kadangi esu sąžiningas ir doras, palinkčiojau galva ir nesipriešinau. Nebandžiau tartis ir nesiūliau kyšio, kad paleistų“, - pasakojo nakties įvykius D. Zvonkus.

Palikęs automobilį įvykio vietoje, jis iki netoli esančių namų parėjo pėsčiomis.

D.Zvonkus tvirtino, kad tuo metu jautėsi visiškai blaivus ir todėl drąsiai sėdo vairuoti mašiną. D.Zvonkus neslėpė, kad prieš kelias valandas iki važiuodamas išgėrė porą bokalų alaus.

„Maniau, kad šis mažas alkoholio kiekis neturės jokios įtakos. Bet labai klydau. Gal koją pakišo ir tai, kad buvau nevalgęs. Jei būčiau jautęsis neblaivus, tikrai būčiau išsikvietęs taksi, juk ne milijonus kainuoja. Bet kokiu atveju tvarka yra tvarka ir nėra čia ko maivytis“, - kaltę pripažino muzikantas.

Jis neslėpė, kad dar greičiausiai teks išklausyti ir artimųjų, tarp jų ir mylimosios Katažinos Nemycko, priekaištų.

D.Zvonkus sakė, kad dar bandys kiek pasiginčyti, kai jam iškelta administracinė byla bus nagrinėjama teisme, tačiau buvo beveik tikras, kad bandymas apeliuoti į galimą alkotesterio paklaidą naudos neduos.

„Jei būčiau įpūtęs kokias 0,42 promilės alkoholio, tai gal ir bandyčiau. Šis mano pavyzdys gali būti gera pamoka visiems, kad net ir po vieno išgerto bokalo negali būti tikras, jog gali vairuoti“, - sakė vienas garsiausių šalies šou ir muzikos verslo atstovų.

D.Zvonkui policininkai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą. Kokia jam bus skirta bauda, spręs teismas. Vairuojantis neblaivus muzikantas sulaikytas pirmą kartą.

Vairuotojui, kuriam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (nuo 0,41 iki 1,5 promilės alkoholio), gresia 1000-1500 litų bauda ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienų iki pusantrų metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder