Degė buvęs policijos komisariatas

Degė buvęs policijos komisariatas

Ketvirtadienį gausios ugniagesių pajėgos išskubėjo į senamiestį - čia užsiliepsnojo buvęs Klaipėdos vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešimas apie gaisrą buvo gautas 17.37 val. Paaiškėjo, kad dega pastato antras aukštas ir stogas.  Į įvykio vietą išvyko 3 autocisternos, 2 autokopėčios ir štabo automobilis.

Pasak ugniagesių, gaisras lokalizuotas maždaug per valandą. Daug ilgiau užtruko baigiamieji darbai. Gaisro židinys buvo vidurinėje pastato dalyje, antrame aukšte. Gaisro metu išdegė patalpa (4x4 m), koridoriaus (4x2 m), medinės grindys, lubos, pastato vidurinės dalies stogo konstrukcijos, nuardyta 200 m² skardinio stogo dangos.

Tyrėjai aiškinasi gaisro priežastis.

  • Didžiulis kompleksas, esantis Jūros g. 1, laikomas svarbiausiu Naujosios Uosto gatvės senosios architektūros akcentu. Kultūros paveldo registre jis įvardijamas kaip teismo rūmų ir kalėjimo pastatas, kurio ištakos siekia 1857 m.
  • Pastatas liko tuščias 2015-ųjų metų rudenį, kai policijos komisariatas išsikėlė į naujas patalpas Kauno gatvėje.
  • Valstybės įmonė Turto bankas keletą kartų nesėkmingai bandė jį parduoti aukcionuose.
  • Praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos miesto taryba pareiškė, kad yra pasiryžusi buvusį policijos komisariatą perimti iš Turto banko arba pastatą nupirkti, kad jame galėtų įsikurti uostamiesčio menininkai, negalintys savęs realizuoti kitose miesto erdvėse.

Egidijaus Jankausko nuotr.

    Užsidegė buvęs Klaipėdos policijos komisariato pastatas

    Skaitomiausi portalai

    Rašyti komentarą

    Plain text

    • HTML žymės neleidžiamos.
    • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
    • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
    Sidebar placeholder