Cigaretės medžio anglyse – Vaidotų geležinkelio poste muitininkai sulaikė kontrabandą iš Baltarusijos

Cigaretės medžio anglyse – Vaidotų geležinkelio poste muitininkai sulaikė kontrabandą iš Baltarusijos

Daugiau nei 17 tūkst. pakelių cigarečių aptikta iš Baltarusijos atvažiavusio traukinio krovininiame vagone buvusiuose medžio anglių maišuose. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė ir apklausė Vilniaus įmonės, importavusios medžio anglis, darbuotoją ir vieną susijusį su nusikalstama veika asmenį.

Cigarečių kontrabanda pastebėta balandžio 24 d. popietę, Vilniaus Vaidotų geležinkelio stotyje, Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams tikrinant iš Baltarusijos atvažiavusio traukinio vagoną su medžio anglių kroviniu.

Rūkalai buvo paslėpti popieriniuose maišuose, kartu su medžio anglimi. Kadangi cigaretės buvo ne visuose maišuose, muitinės pareigūnams teko detaliai patikrinti visą vagone buvusį, maždaug 10 tonų svorio krovinį. Ten rasta 17 300 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 61 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Trečiasis Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Muitinės kriminalistai sulaikė ir įtariamaisiais apklausė galimai prie nusikalstamos veikos prisidėjusius Vilniaus įmonės, importavusios medžio anglis, darbuotoją ir vieną susijusį su nusikalstamą veiką asmenį. Abiem įtariamiesiems paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Tai jau ketvirtas didelis cigarečių kontrabandos sulaikymas geležinkelio transporte šiemet, kiti trys įvyko Kenos geležinkelio poste.

Sausio 14 d. apie 100 tūkst. eurų vertės cigaretės rastos traukiniu iš Baltarusijos gabentame pamatinių blokų krovinyje: supakuotos į geležinius „karstus“ ir aplietos betonu.

Vasario 25 d. panaši kontrabandos siunta buvo aptikta tarp iš Baltarusijos vežto pieno miltelių krovinio.

O kovo 4–ąją cigarečių kontrabanda rasta iš Baltarusijos traukiniu į vieną Kauno įmonę gabentų lentų krovinyje: lentos tebuvo „kiautu“ viduje įrengtoms cigarečių kontrabandos slėptuvėms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder