Byla dėl pareigūnų aplaidumo grąžinta teismui

Byla dėl pareigūnų aplaidumo grąžinta teismui

Šiandien Klaipėdos apygardos teismas panaikino Klaipėdos rajono apylinkės teismo, nagrinėjusio baudžiamąją bylą, kurioje du Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnai kaltinami tarnybinių pareigų neatlikimu, 2013 m. gruodžio 4 d. nutartį.

Dituvos sodų pakraštyje, Lūžgalių kaime, su keturiais mažamečiais vaikais gyvenusi 33 metų moteris 2012 metų vasario 11-osios vakarą, nesulaukusi pareigūnų pagalbos, įtariama, buvo nužudyta savo sutuoktinio. Policijos ekipažai buvo išsiųsti tikrinti kitų įvykių, nors buvo vos už keliolikos kilometrų nuo žuvusiosios namų.

Klaipėdos rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės pareigūnai Robertas Ražauskas ir Vygandas Vitkauskas kaltinami neatlikę pareigų. Jie, gavę elektroninį pranešimą, neužtikrino, kad pagalbos besikreipusi moteris būtų apsaugota nuo jai grasinančio vyro, ir į įvykio vietą neišsiuntė pareigūnų.

Dėl laiku ir tinkamai neužfiksuoto neblaivaus vyro daromo pažeidimo, kai, būdamas teismo įpareigotas gyventi skyrium nuo pranešėjos, jis vis vien į jos namus atvyko, moteris nebuvo apsaugota nuo kilusio pavojaus ir buvo nužudyta.

2013 m. gruodžio 4 d. nutartimi apylinkės teismas šią baudžiamąją bylą perdavė prokurorui ikiteisminiam tyrimui papildyti ir naujam kaltinamajam aktui surašyti, motyvuodamas tuo, kad byloje nėra jokių duomenų apie 33 metų moters mirtį ir jos mirties priežastį, o tai trukdo kaltinamiesiems gintis nuo pareikšto kaltinimo bei bylą nagrinėti teisme.

Klaipėdos apygardos teismas, tenkindamas Klaipėdos apygardos prokuratūros skundą, nutartyje pažymėjo, kad šios bylos kaltinamasis aktas atitinka baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimus. Moters mirties faktas fiksuotas byloje pateiktoje specialioje ataskaitoje, o ar pakanka duomenų, patvirtinančių nusikaltimo padarinius, teismas spręs tik išnagrinėjęs bylą, skelbiama teismo pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder