Buvęs policijos pareigūnas nuteistas pagrįstai

Buvęs policijos pareigūnas nuteistas pagrįstai

Apeliacinis teismas, išnagrinėjęs buvusio Šilutės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko A. R. skundą, konstatavo, kad Klaipėdos apygardos teismas pagrįstai jam skyrė 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę. Šios bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Tokia bausmė aukštas pareigas policijoje ėjusiam pareigūnui skirta už sukčiavimą ir imituotą automobilio vagystę.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai išsiaiškino policininkų sugalvotą nusikalstamą pinigų pasisavinimo schemą - kaip apgaule gauti draudimo išmoką už tariamai pavogtą automobilį.

Šiam nusikaltimui įvykdyti buvo panaudotas A. R. automobilis "BMW X5". Policininkas, pasitelkęs savo kolegą - Klaipėdos policijos Autotransporto priemonių grobimo skyriaus viršininką E. T. - ir dar du asmenis, vienas iš kurių buvo taip pat policininkas, paslėpė savo automobilį ir pranešė, kad jis pavogtas, o vėliau organizavo, kad jis būtų išardytas ir detalės realizuotos.

STT tyrimo metu taip pat nustatyta, kad E. T., žinodamas, kad jo vadovaujamame skyriuje yra atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl pavogtų automobilių "Mersedes-Benz", priklausiusio jo pažįstamai, ir "Audi A6", priklausiusio jam pačiam, tyčia neinformavo savo kolegų apie automobilių buvimo ir saugojimo vietą, o organizavo jų išardymą ir ketino realizuoti šių automobilių detales.

Už padėjimą A. R. ir savo paties padarytus nusikaltimus 2014 m. teismas E. T. skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuteistieji taip pat privalės atlyginti 8523 eurų turtinę žalą AB "Lietuvos draudimas".

Skelbdamas nuosprendį, teismas konstatavo, kad buvę policijos pareigūnai nusikalstamas veikas padarė ne kaip privatūs asmenys, o kaip pareigas einantys valstybės tarnautojai. Tokiais nusikalstamais veiksmais jie diskreditavo policiją ir valstybę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder