Būkite atidesni – garbaus amžiaus klaipėdiečius apgaudinėja „skaitiklių tikrintojai“

Būkite atidesni – garbaus amžiaus klaipėdiečius apgaudinėja „skaitiklių tikrintojai“

Praėjusią savaitę Klaipėdoje užregistruoti net trys atvejai, kai vandens skaitiklių tikrintoju apsimetęs vyras apgavo tris garbaus amžiaus senjores. Sausio 15-tosios, Debreceno ir Minijos gatvėse gyvenačios 80-90-ies metų moterys į namus įsileido vyrą, neva turintį patikrinti vandens skaitiklius.

Dėmesiui nukreipti, moterims jis liepdavo iš kito kambario atnešti dokumentus apie deklaruotą vandens kiekį, ar prašydavo pasirašyti į kažkokį žurnalą. Vyrui išėjus, senolės pasigedo piniginių, kuriose buvo nuo 8-nių iki 40-ies eurų. Viena moteris neteko ir dokumentų. Vandens skaitiklių tikrintoju apsimetantį vyrą nukentėjusiosios apibūdina panašiai - kad jis yra apie 35-40 m., apie 180 cm. ūgio, vilkėdavo ne specialius darbo rūbus.

Policijos pareigūnai primena, kad, neįsitikinus atėjusio asmens žodžių teisingumu, nepažįstamų žmonių geriau neįsileisti. Tokiais atvejais būtina prašyti parodyti darbo pažymėjimą, o kilus įtarimų, geriau paprašyti ateiti kitu laiku, kai namuose bus daugiau žmonių. Įsileidus į butą, būti itin atidiems, nepalikti atėjūno vieno patalpoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder