"Blakė" teisme virto saugumo priemone

"Blakė" teisme virto saugumo priemone

Neteisėtu informacijos apie žmones rinkimu kaltinta trijulė, kurios gretose - privatus detektyvas, naktinio klubo vadovas ir už įsilaužimą į internetinę banko sistemą anksčiau teistas klaipėdietis - išgirdo išteisinamąjį nuosprendį.

Prieš teismą stojo anksčiau uostamiestyje veikusio klubo "Paradox" vadovas Artūras Saulius Pocius, privataus detektyvo paslaugas teikiantis Reinoldas Šidlauskas ir Pavelas Iljinas, šalyje išgarsėjęs 2003 metais, kai buvo nuteistas už įsilaužimą į tuometinio Vilniaus banko kompiuterines sistemas. Be to, šis asmuo Rusijoje prieš 12 metų apkaltintas šnipinėjimu ir šioje šalyje yra laikomas persona non grata.

Bylos duomenimis, P. Iljinas 2009 metais, paprašytas "Paradox" vadovo, pagamino ir klube sumontavo specialią įrangą, kuri buvo skirta žmonėms sekti. Vienoje iš pasilinksminimo vietos patalpų ji veikė apie 8 mėnesius.

R. Šidlauskas byloje figūravo kaip tarpininkas tarp A. S. Pociaus bei P. Iljino. "Blakė" buvo pagaminta iš seno modelio mobiliojo ryšio telefono, į kurį paskambinus neva buvo galima girdėti, ką kalba patalpoje esantys žmonės. Įrenginys buvo paslėptas judesio daviklio korpuse, sujungtas su įrašymo įranga.

Už neteisėtą informacijos apie privatų asmenį rinkimą gresia iki 4 metų nelaisvės.

Tačiau klubo vadovas teismui teigė, jog ši priemonė buvo skirta lankytojų saugumui užtikrinti, o ne jiems sekti. P. Iljinas teisinosi tik atlikęs techninį darbą, už kurį jam buvo sumokėta. Kaltinamųjų versijos įtikino teismą, be to, neatsirado nė vieno nukentėjusiojo, tad trijulę Klaipėdos miesto apylinkės teismas penktadienį išteisino.

P. Iljino vardas minimas dar vienoje teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje - jis įtariamas kvaišalų gamyba.

TECHNIKA. Įrenginį, laikytą sekimo priemone, Pavelas Iljinas pagamino iš mobiliojo ryšio telefono.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder