Beždžionė Regina negrįš pas buvusį šeimininką

Beždžionė Regina negrįš pas buvusį šeimininką

Kauno apygardos teisme trečiadienio pavakarę priimta nutartis atmesti Nikolajaus Zobovo - drauge su Kauno miesto savivaldybe įsteigtos viešosios įstaigos "Meškučių cirkas” vadovo - apeliacinį skundą. Todėl dar vasarą teismo sprendimu konfiskuota buvusi jo augintinė, "cirko veteranė" šimpanzė Regina ir toliau liks Olandijoje, į kurią buvo išgabenta iš Lietuvos zoologijos sodo.

Per apeliacinio skundo nagrinėjimą spalio pradžioje N. Zobovas įtikinėjo teismą, kad gyvūną, kurio labai rūpinosi, prarado būtent dėl konfliktų ir skyrybų su savo buvusia sutuoktine Agne Nadiežda Zobova. Jis dėl šios moters priešiškumo esą negalėdavo patekti į savo namus ir tinkamai prižiūrėti beždžionę, kuri buvo bendra sutuoktinių nuosavybė.

Aplinkos apsaugos departamento teigimu, sprendimas konfiskuoti iš Zobovų beždžionę priimtas po to, kai to paprašė gyvūnų globos organizacija, labdaringai parūpindavusi jai maisto. Be to, buvo patikrinta, kaip gyvūnas laikytas Zobovų namuose. Įvairių žinybų atstovus į savo privatų namą įsileido patys Zobovai, o A. N. Zobovienė prašė departamentą rasti Reginai kitus globėjus, nes namie negalinti užtikrinti jai tinkamų sąlygų.

Teisme buvo paviešinta, jog N. Zobovas nepateikė departamentui ar gyvūnų globėjams nė vieno dokumento, kad pastaruosius penkerius-šešerius metus beždžionė buvo skiepyta nuo pasiutligės. Nepateikta ir šio gyvūno kilmės dokumentų, įrodančių, iš ko ir kada beždžionėlė įsigyta.

Nuo 2009-ųjų laukiniai gyvūnai (beždžionė irgi yra tokia) "išimti" iš civilinės apyvartos. Šeimose, pas žmones jie negali būti laikomi, nes kelia pavojų žmonių saugumui. Tinkama jiems įstaiga - zoologijos sodas. Kol nebuvo teismo sprendimo dėl gyvūno konfiskacijos, zoologijos sode Regina buvo laikinai. Olandijoje beždžionė iš Kauno atsidūrė specialiai tokiems gyvūnams įsteigtoje reabilitacijos įstaigoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder