Baudą išrašė už nukratytus cigaretės pelenus

Baudą išrašė už nukratytus cigaretės pelenus

Su draugu link Mažeikių važiavęs Artūras pasakoja patyręs labai keistą situaciją – juos sustabdę policijos pareigūnai tikrino viską: keleivio dokumentus, vaistinėlę, gesintuvą, o galiausiai neradę prie ko prikibti, baudą išrašė už per langą nukratytus cigaretės pelenus. Telšių apskrities policija informavo, kad tirs šį incidentą ir aiškinsis, ar pareigūnai neperžengė ribų.

Kaip pasakoja Artūras, balandžio 27-osios vakarą su draugu užsuko į Tirkšlių kaimo degalinę, nusipirko kavos ir pajudėjo link Mažeikių.

„Taip išėjo, jog priekyje mūsų visą kelią važiavo policija. Įvažiavus į miestelį netrukus buvome sustabdyti pareigūnų. Prie mūsų priėjęs pareigūnas nė neprisistatęs paprašė mano ir vairuotojo dokumentų.

Iš pradžių atrodė juokinga, kodėl gi jiems reikia mano, tai yra keleivio, dokumentų. Patikrinę automobilio dokumentus bei vairuotojo pažymėjimą paprašė atidaryti bagažinę, bei iškart buvo duotas įspėjimas jog nesimato klevo lapas, kuris labai akivaizdžiai yra matomas ant galinio automobilio stiklo“, – pasakoja Artūras.

Vairuotojas pareigūnams paaiškino, kad dar niekam neužkliuvo taip užklijuotas klevo lapas.

Toliau sekė įprasti veiksmai – policininkas perėjo prie vaistinėlės ir gesintuvo patikros.

„Patikrinęs gesintuvą (1 kg), buvome gavę įspėjimą, jog lengvajame automobilyje turi būti privalomas 2 kg, o ne 1 kg gesintuvas. Paklausus pareigūno, kur reikia ieškoti tokios informacijos, atsakymą gavome, jog būtina važiuoti į „Regitrą“, tad iškart pasinaudoję internetu norėjome įsitikinti, kaip ten yra iš tiesų“, – pasakoja Artūras.

Internete vaikinai netruko surasti, kad jų turimo gesintuvo dydis yra būtent toks, koks ir turėtų būti.

„Tad policija net nežino, už ką reikia bausti? Įrodžius pareigūnui jo klaidą, nusprendė nubausti mane, keleivį, dėl tariamai užsegto diržo prieš įvažiuojant į miestą. Teigė, jog yra filmuota vaizdinė medžiaga, bet paprašius ją parodyti buvo atsakyta: „Jei kas nepatinka, rašyk skundą, pamatysi teisme“.

Na, gerai, juoką kelianti situacija, bet dar ne įdomiausia. Nuėję ir atsisėdę į automobilį su vairuotoju užsidegėme po cigaretę ir netrukus prie mūsų prieina pareigūnas su nauju kaltinimu vairuotojui: „Išmetei šiukšlę – cigaretės pelenus“. Taip, ne nuorūką, o cigaretės pelenus.

Abu nesutikome dėl mums surašytų protokolų, todėl mums buvo nurodyta atvykti į policijos komisariatą. Šiuo metu laukiame pirmadienio dėl tolimesnių detalių. Baudos nėra didelės, bet kaltinimai buvo absurdiški – vos ne iš piršto laužti. Ar tai galima vadinti profesionaliu policijos darbu? Ginti. Saugoti. Padėti“, – pasakojo Artūras.

Policija tirs incidentą

Šią istoriją perdavus Telšių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, jo atstovė Aušra Blaževičienė teigė, kad atvejį tirs.

„Gavus jūsų atsiųstą informaciją apie Mažeikių r. Policijos komisariato pareigūnų veiksmus ir iškilus pagrįstoms abejonėms dėl tinkamo jų tarnybinių pareigų atlikimo, pradėta informacijos patikrinimo procedūra, kurios metu siekiama nustatyti, ar pareigūnų veiksmuose buvo tam tikrų tarnybinių pažeidimų“, – sakė ji.

Anot A.Blaževičienės, paprastai nei vairuotojai, nei pėstieji nėra baudžiami už cigarečių pelenų kratymą.

„Tačiau kokia buvo situacija šiuo konkrečiu atveju taip pat bus nustatyta patikrinimo metu. Kaip pavyzdys, už šiukšlinimą asmuo galėtų būti nubaustas iškratęs automobilio peleninėje esančius pelenus“, – sakė A.Blaževičienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder