Baigtas tyrimas dėl heroino platinimo

Baigtas tyrimas dėl heroino platinimo

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinės medžiagos – heroino platinimo.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukti šeši asmenys. Trys iš jų – už narkotikų platinimą, taip pat – ir labai dideliais kiekiais.

Kaltinimai dėl kvaišalų pardavimo pareikšti dviems ne kartą teistiems bedarbiams, o 6 kartus teistas ir su organizuotu nusikalstamumu siejamas asmuo kaltinamas ne tik heroino platinimu, bet ir neteisėtu disponavimu narkotikais labai dideliais kiekiais. Per kratą jo bute KPONTV pareigūnai aptiko apie 100 g heroino ir psichotropinių vaistų, o automobilyje – teleskopinę ir beisbolo lazdas bei elektrošoką.

 

Kaltinimai neteisėtai disponavus narkotikais pareikšti ir trims per operaciją sulaikytiems kvaišalų vartotojams. Neteisėtai narkotikais labai dideliais kiekiais disponavęs asmuo suimtas, kitiems kaltininkams paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Prokuroro sprendimu apribotos kaltinamųjų nuosavybės teisės į apie 3000 eurų, įtariama gautų iš nusikalstamos veikos.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatyta laisvės atėmimo nuo 2 iki 8 metų bausmė.

 

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Klaipėdos kriminalistai ir vėl sulaikė kelis heroino platintojus

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder