Baigtas tyrimas dėl bendrovėje dingusios žuvies

Baigtas tyrimas dėl bendrovėje dingusios žuvies

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame šaldytos žuvies prekyba besiverčiančios Palangos bendrovės direktorė įtariama apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai ir Klaipėdos Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai patikrino bendrovės apskaitoje esantį šaldytos žuvies ir jos produkcijos kiekį. Pajūrio bendrovės sandėliuose pareigūnai nerado 154 tonų šaldytos produkcijos už 420 tūkst. eurų sumą. Vėliau, siekdama paslėpti žuvies trūkumą, bendrovės vadovė pateikė krovinio gabenimo važtaraščius ir prekių nurašymo aktus, kuriais buvo nurašytos 154 tonos tariamai sugedusios žuvies. Bendrovės vadovės teigimu, neva sugedusi žuvis buvo išvežta į netoli Palangos esantį mišką ir ten užkasta. Tikrinant bendrovės vadovės parodymus buvo atlikti dirvožemio tyrimai ir surinkti kiti duomenys, kad žuvies produkcija nurodytoje vietoje nebuvo sunaikinta. Tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės buhalterinė apskaita buvo tvarkoma apgaulingai, nebuvo registruojami duomenys, susiję su žuvies ir jos produkcijos panaudojimu, dėl ko valstybei buvo nesumokėta apie 90 tūkstančių eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Toliau aiškinantis žuvies „dingimo“ bendrovėje aplinkybes, FNTT Klaipėdos apygardos valdyboje atliekamas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamosios šeimos nario valdomos bendrovės, užsiimančios žuvies rūkymu ir pardavimu. Šiai įmonei buvo tiekiama šaldyta produkcija. Tiriama versija, kad rūkyta žuvis be apskaitos dokumentų galėjo būti realizuota pajūrio turgavietėse ir per kitas bendroves.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota Palangos apylinkės teismui. Tai jau ne pirmas kartas, kai šios bendrovės vadovė atsiduria į FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjų akiratyje. Jau anksčiau ji buvo teista už apgaulingai tvarkytą apskaitą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder