Baigtas egzekucijos Rietave tyrimas

Baigtas egzekucijos Rietave tyrimas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl atgarsį sukėlusio asmens pagrobimo ir jo žiauraus kankinimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas po nukentėjusiojo skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą. 1993 metais gimęs ir Rietavo savivaldybėje pas ūkininką dirbęs Kėdainių rajono gyventojas pranešė, kad grasinant ginklu jis jėga buvo įlaipintas į automobilio bagažinę, nuvežtas į grūdų sandėlį, kur surištas, pakabintas ant virvės, sumuštas bei kankintas elektra.

Operatyvų informacijos apie šį rezonansinį nusikaltimą patikrinimą atliko Rietavo policijos komisariato pareigūnai, po ko neatidėliotinus tyrimo veiksmus ir ikiteisminį tyrimą tęsė KPONTV tyrėjai.

Jau tą pačią dieną pareigūnai nustatė ir sulaikė nusikaltimo padarymu įtariamus asmenis – anksčiau neteistą ūkininką ir jo 9 kartus už vagystes, plėšimą bei viešosios tvarkos pažeidimą teistą bendrininką. Sulaikymo metu pas įtariamuosius aptikti ginklai ir šaudmenys, o įvykio vietos apžiūros metu – kankinant nukentėjusįjį panaudoti įrankiai. Įtariamieji ketino atsikratyti įkalčių ir pabandė juos sudeginti.

Teisėsaugininkai nustatė, kad žiaurią egzekuciją organizavo 1979 metais gimęs ūkininkas, norėdamas prievarta išgauti aukos prisipažinimą dėl pinigų vagystės.

Po laikino sulaikymo asmenims paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės ir pareikšti galutiniai kaltinimai dėl neteisėto laisvės atėmimo ir savavaldžiavimo. Ūkininkas taip pat kaltinamas neteisėtai disponavęs šaudmenimis ir nešaunamuoju ginklu.

Už neteisėtą laisvės atėmimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už savavaldžiavimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder