Baigtas dar vienas heroino platinimo tyrimas (video)

Baigtas dar vienas heroino platinimo tyrimas (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinės medžiagos – heroino platinimo.

2017 m. sausio-kovo mėn. uostamiesčio KPONTV pareigūnai atliko sėkmingą operaciją ir sulaikė heroiną platinusius asmenis. Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti šeši asmenys. Vieno iš jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir užbaigtas supaprastinto proceso tvarka. Trys anksčiau teisti asmenys kaltinami pardavę narkotikus.

Įtariama, kad heroiną kitiems kvaišalų platintojams tiekė 50-metis Kelmėje gyvenamąją vietą deklaravęs romų tautybės kaltinamasis. 1993 metais jis buvo suimtas pagal tuo metu galiojusį Prevencinio sulaikymo įstatymą ir nuteistas 5 metams laisvės atėmimo už plėšimą.

2003 metais nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme už sukčiavimus, turto prievartavimą, vagystes, plėšimus, prekybą žmonėmis bei dalyvavimą šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje.

2013 metais lygtinai paleistas iš pataisos namų, jis po metų vėl buvo nuteistas kriminaline bausme už viešosios tvarkos pažeidimą ir kūno sužalojimą. Šiuo metu įtariama, kad 2015 m. rugpjūčio mėn. lygtinai paleistas iš pataisos namų, neatlikęs 1 m. 9 d. paskirtos bausmės, kaltinamasis ir vėl padarė naujus nusikaltimus.

Kartu už heroino pardavimą bus teisiama 1995 metais gimusi anksčiau už plėšimą teista romė ir už kvaišalų platinimą jau teistas klaipėdietis. Du kvaišalų platinimu kaltinami asmenys iki šiol suimti.

Prokuroro sprendimu apribotos kaltinamųjų nuosavybės teisės į 1 700 Eur, įtariama, gautų nusikalstamu būdu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatomas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder