Avariją sukėlusios karvės šeimininkui – nukentėjusiųjų ieškiniai

Avariją sukėlusios karvės šeimininkui – nukentėjusiųjų ieškiniai

Šilalės rajono apylinkės teismas nusprendė, kad avariją sukėlusios karvės savininkas turės atlyginti dviem nukentėjusiems turtinę ir neturtinę žalą. Ji siekia beveik 6,6 tūkst. eurų.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad 2015 metų spalio mėnesio pabaigoje Šilalės rajone, Vitgirės kaime, 19-mečio vaikino vairuojamas automobilis partrenkė į kelią išėjusią karvę. Eismo įvykio metu buvo nepataisomai sugadintas automobilis, užmuštas gyvulys bei sunkiai sužalota vairuotojo nepilnametė sesuo.

Naminio gyvūno savininkas savo kaltės dėl naktį pabėgusios karvės nepripažino. Tvirtino, jog žala kilo dėl vairuotojo viršyto leistino greičio bei nepakankamo atidumo. Taip pat vyras nesutiko ir su keleivei padarytu sveikatos sutrikdymo mastu. Teigė, kad sužalojimus mergaitė patyrė dėl to, jog nesegėjo saugos diržo.

Teismas, įvertinęs bylos medžiagą, išklausęs byloje dalyvaujančius asmenis, nustatė, kad dėl naminio gyvūno savininko veiksmų, t. y. karvės nepriežiūros, vairuotojui ir jo keleivei buvo padaryta turtinė ir neturtinė žala. Todėl teismas iš kaltininko nukentėjusiam vaikinui priteisė beveik 600 eurų dydžio žalos atlyginimą už sugadintą transporto priemonę bei 1000 eurų dydžio neturtinę žalą dėl patirto streso, išgąsčio, pablogėjusio miego, atsiradusios vairavimo baimės ir kitų pergyvenimų.

Teismas, remdamasis ekspertizės aktu, specialisto išvada, ištyręs kitus bylose surinktus įrodymus, nustatė, kad nepilnametei keleivei buvo padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Jai buvo atliktos nosies, žandikaulio operacijos, veide liko randas. Įvertinęs nukentėjusiosios patirtas traumas, teismas iš karvės savininko mergaitei priteisė 5000 eurų dydžio neturtinę žalą.

Be to, šioje byloje nustatyta, jog gyvulio savininkui buvo skirta ir administracinė bauda už gyvulio nepriežiūrą, sąlygojusią Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder