"Autoritetas" nuteistas pagrįstai.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas atmetė anksčiau garsaus nusikalstamo pasaulio atstovo Sergejaus Bėgliko (gim. 1971 m.) apeliacinį skundą dėl šių metų rugsėjo 12 dienos miesto apylinkės teismo nuosprendžio. Šiuo nuosprendžiu vyriškis buvo pripažintas kaltu neteisėtai laikęs šaunamąjį ginklą ir šaudmenis (LR BK 234 str. 1 d.) ir nuteistas 10 tūkst. litų bauda.
Ginklai Sergejaus Bėgliko namuose Molėtų gatvėje buvo rasti šių metų vasario 13 dieną, atliekant kratą įtarus jį kitu nusikaltimu. Vonioje, skalbinių dėžėje, pareigūnai rado aštuoniais šoviniais užtaisytą pistoletą "Makarov", o tarp židinio malkų - dar 16 šovinių ir duslintuvą.
Beje, skalbinių dėžėje pistoletas rastas apieškojus vonią papildomai - po to, kai ten kratos metu pasiprašęs pareigūnų užėjo Sergejus Bėglikas.
Apeliaciniame skunde, prašydamas jį išteisinti, nuteistasis pažymėjo, kad surinkti įrodymai jo kaltės nepatvirtina: rasti ginklai galėję priklausyti bet kam, nes į jo namus užsukdavo daug pašalinių asmenų. Be to, teismas neatsižvelgęs į tai, kad jis gyvena iš invalidumo pensijos ir neturės galimybių sumokėti 10 tūkst. litų baudą (Sergejus Bėglikas po 1997 metais įvykusios avarijos, apsivertus jo vairuojamam automobiliui, buvo paralyžiuotas).
Apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija Sergejaus Bėgliko apeliacinį skundą atmetė ir paskelbė, kad apylinkės teismo nuosprendis pagrįstas ir teisėtas.
Sergejus Bėglikas iki tol teistas tik kartą - už Raudonojo Kryžiaus ligoninės gydytojo sumušimą 1994 metais (LR BK 203 straipsnis). Tada jam buvo skirti dveji metai, tačiau bausmės vykdymas atidėtas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder