Atsargiai - ugnis. Milijoniniai nuostoliai.

Milijoniniai nuostoliai

Sekmadienio vakarą Klaipėdos rajono priešgaisrinei tarnybai pranešta apie atvira liepsna Girkalių kaime degantį Antano Žutauto mūrinį gyvenamąjį namą. Gaisro metu sudegė namo stogas, stipriai apdegė palėpėje buvę du kambariai su baldais, sugadinta medinė perdanga. Gesinant gaisrą, užlietas pirmasis aukštas.
Kadangi apie gaisrą pranešta ugniai įsisiautėjus, prireikė sustiprintos ugniagesių pagalbos ir gaisrą gesino penkios komandos. Kaip spėjama, gaisrą sukėlė mažametis namo savininko anūkas, neatsargiai elgęsis su ugnimi. Palėpėje gyveno namo savininko dukra su šeima. Patirtus nuostolius A. Žutautas įvertino 20 tūkst. litų.
Lietuvoje per keturis šių metų mėnesius šalyje kilę 7 tūkst. 846 gaisrai padarė nuostolių už 6 mln. 630 tūkst. litų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų padaugėjo 52,6 proc., o nuostoliai padidėjo maždaug dešimtadaliu.
Ugnis sunaikino 378 pastatus, 79 automobilius, 757 tonas pašarų, 7 tūkst. 597 kv.m gyvenamojo ploto ir net 10 tūkst. 411 kv. m ploto sugadino. Labai daug nuostolių dėl kilusių gaisrų patyrė kaimo žmonės - liepsnose ir dūmuose žuvo 226 gyvuliai ir pustrečio šimto paukščių.
Per keturis mėnesius gaisruose žuvo 93 ir traumuotas 91 žmogus. 129 žmonių gyvybes iš liepsnų apsiausties ugniagesiams pavyko išgelbėti.
Šiemet miestuose gaisrai pasiglemžė 40 žmonių gyvybes, o kaime - 53. Daugelio gyventojų - net 57 - žūties priežastimi buvo neatsargus elgesys su ugnimi.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai iki gegužės pradžios gaisrų užregistruota beveik du kartus mažiau - 4 tūkst. 810. Jų metu žuvo 85 žmonės.
Per keturis šių metų mėnesius paskirtos 1 tūkst. 597 administracinės nuobaudos, siekiančios 117 tūkst. 479 litų, asmenims, pažeidusiems priešgaisrinės saugos taisykles. Dėl kilusių gaisrų iškeltos 177 baudžiamosios bylos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder