Atmetė Sigito Gaidjurgio skundą

Atmetė Sigito Gaidjurgio skundą

Vienu žiauriausių Lietuvos nusikaltėlių laikomas klaipėdietis Sigitas Gaidjurgis teismui pasiskundė, jog 2 metus negavo pasimatymų "fiziniu kontaktu" ir negalėjo apkabinti vaikų. Visgi teismas nusikaltėlio skundus atmetė.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo visą gyvenimą kalėjime turėsiančio praleisti S. Gaidjurgio skundą. Jis prašė įpareigoti Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą suteikti jam ilgalaikius pasimatymus su sugyventine ir priteisti iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos kalėjimo, vieno euro neturtinės žalos atlyginimą.

Pasak S. Gaidjurgio, per visą bausmės atlikimo laiką nuo 2002-ųjų jis neturėjo galimybės gauti ilgalaikių pasimatymų su artimaisiais, su sugyventine, su kuria susilaukė trijų vaikų. Maža to, nuo 2009 m. rugsėjo iki 2011 m. negavo pasimatymų "fiziniu kontaktu", todėl vaikai negalėjo jo apkabinti.

Teismas išaiškino, jog pagal Bausmių vykdymo kodeksą jam, kaip atliekančiam laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos kalėjime, ilgalaikiai pasimatymai nėra numatyti. Maža to, laikotarpiui iki 2014-ųjų taikytina senatis, mat anksčiau S. Gaidjurgis dėl jo teisių pažeidimų nesikreipė.

Be to, teismo teigimu, žinomas nusikaltėlis nepateikė jokių įrodymų ir apskritai nėra duomenų, kad jo sugyventinė ar vaikai būtų išreiškę valią dėl ilgalaikių pasimatymų ar kad S. Gaidjurgis būtų išreiškęs savo valią dėl tokių ilgalaikių pasimatymų organizavimo.

Skundą teismas atmetė kaip nepagrįstą. Jį per mėnesį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder