Apšvarinęs savo darbovietę plungiškis keliauja į teismą

Apšvarinęs savo darbovietę plungiškis keliauja į teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje anksčiau už panašaus pobūdžio nusikaltimą jau teistas plungiškis G. I. kaltinamas iš savo darbovietės pasisavinęs daugiau nei 31 tūkstantį eurų.

Vyras taip pat kaltinamas ir tuo, kad apgaulingai bei aplaidžiai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą ir Valstybinei mokesčių inspekcijai teikiamose metinėse pelno deklaracijose pateikęs neteisingus duomenis išvengė pelno mokesčio mokėjimo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys įrodo, kad kaltinamasis G. I. nuo 2011 metų iki 2014 metų pabaigos tyčia vykdė finansines machinacijas. Būdamas atsakingas už įmonės turtą, jis laisva ranka imdavo pinigus neva ūkio išlaidoms, savinosi lėšas, gautas už gyvulių pardavimą, taip pat įvairiomis sumomis pinigus iš banke esančių įmonės sąskaitų pervedinėjo į savo žmonos sąskaitą. Taip per trejus metus G. I. iš viso pasisavino ir į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė daugiau nei 31 tūkstančio eurų.

Be to, kaltinamasis, siekdamas išvengti mokesčių, Valstybinei mokesčių inspekcijai skirtose metinėse pelno deklaracijose pateikė neteisingus duomenis apie įmonės pajamas, pelną ir turtą bei gautų lėšų panaudojimą ir taip išvengė beveik 8 su puse tūkstančio eurų pelno mokesčio sumokėjimo.

Už daugiau nei 31 tūkstančio eurų pasisavinimą plungiškiui gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė. Už apgaulingą apskaitos tvarkymą kaltinamajam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų, o už aplaidų apskaitos tvarkymą – viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Už metinėse pelno deklaracijose pateiktus neteisingus duomenis G. I. gresia bauda, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Byla Klaipėdos apygardos teisme bus pradėta nagrinėti š. m. vasario 7 d. 9. 30 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder