Apsimetėliams policininkams pasipelnyti nepavyko

Apsimetėliams policininkams pasipelnyti nepavyko

Šiaulių apskrities policijos pareigūnams įkliuvo du klaipėdiečiai, atvykę į Šiaulius pasipelnyti nusikalstamu būdu. Pasak Šiaulių apskrities policijos pranešimo, 26 ir 27 metų sulaikytieji atsidūrė areštinėje, teismas mėnesiui sankcionavo jų suėmimą.

Kovo 7-osios pavakary Šiaulių apskrities policijos budėtojai sulaukė anoniminio pranešimo, kad Šiauliuose, Dvaro gatvėje, stovi automobilis, kuriame sėdintys asmenys apsimeta policijos pareigūnais, lankosi pas merginas ir, rodydami tarnybinius pažymėjimus, gąsdina jas įvairiais kaltinimais.

Į nurodytą vietą nuskubėję pareigūnai vaikinus rado sėdinčius automobilyje „Volkswagen Phaeton“. Ant jo galinės sėdynės mėtėsi įvairūs procesiniai dokumentai, pistoletas su dėklu, vienas jaunuolių ant liemens turėjo prisisegęs antrankius. Automobilyje buvo rastas ir suklastotas policijos pareigūno pažymėjimas, kuriame buvo įklijuota vieno sulaikytojo nuotrauka, bet užrašyta ne jo pavardė, ir suklastoto policijos pažymėjimo fragmentas, ant kurio nurodyti irgi ne automobilyje sėdinčių asmenų duomenys.

Vaikinai buvo sulaikyti. Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimas suklastotu dokumentu, valstybės tarnautojo asmens vardo pasisavinimo ir sukčiavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Tyrimo metu, pasak pranešimo, ėmė aiškėti, ką klaipėdiečiai veikė Šiauliuose. Praėjusių metų rudenį už neteisėtą disponavimą Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos nuteistas 26 metų uostamiesčio gyventojas su draugužiu užsikabino už viename pažinčių portale rasto skelbimo, kurį buvo parašiusi į Šiaulius atvykusi Ukrainos gyventoja. Jie su mergina susitarė susitikti ir atvažiavo į Šiaulius. 

Iš pradžių pas merginą į butą atėjo vienas atvykusiųjų. Prisistatęs policijos pareigūnu, jis parodė pažymėjimą, o kalbėdamas lyg ir netyčia demonstravo prie kelnių prisegtus antrankius. Po to užėjo antrasis atvykėlis. Mergina suprato, kad jis taip pat yra policininkas. Apsimetėliai pradėjo grasinti, kad svetimšalei surašys protokolą už neteisėtą veiklą, pradėjo daryti kratą, neva ieškodami narkotikų. Jų neradę, pradėjo merginai rašyti protokolą už vertimąsi prostitucija, sakydami, kad teks sumokėti 300 eurų baudą, vėliau pradėjo užuominomis kalbėti apie galimybę protokolą sunaikinti. Mergina sutiko jiems sumokėti 200 eurų. Tada „protokolas“ buvo suplėšytas ir nuleistas į klozetą.

Išėjus atvykėliams, ukrainietė susisiekė su pažįstamu šiauliečiu ir papasakojo, kas jai nutiko. Šis iš karto suprato, kad tai - aferistai, ir pats paskambino policijai. Pas sulaikytuosius rastas ginklas pasirodė esąs tik jų surengto nusikalstamo „spektaklio“ atributas - žaislas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder