„Apkamšius“ mediena, į Lietuvą gabenta apie 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda

„Apkamšius“ mediena, į Lietuvą gabenta apie 2 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda

Dar vienas stambus baltarusiškų cigarečių kontrabandos sulaikymas – sekmadienį Šalčininkų kelio poste Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė krovininį vilkiką su  tūkst. dėžių cigarečių kontrabanda. Beveik 2 mln. eurų vertės cigaretės buvo slepiamos lentų krovinyje.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį (rugpjūčio 9 d.) apie 24 val. 15 min., į Šalčininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo krovininis vilkikas „Renault“. Mašinos vairuotojas, Baltarusijos pilietis, deklaravo gabenantis lentų krovinį vienai Kauno įmonei. Tačiau muitinės pareigūnų patirtis rodo, kad mediena – vienas iš dažniausių priedangos krovinių kontrabandai gabenti, tad vilkikas buvo patikrintas. Iš pažiūros krovinys atrodė tvarkingai – galinėje krovininio skyriaus dalyje išties tebuvo matyti aklina mediena. Tačiau pakėlus tentą ir pažvelgus iš šono, pro lentų plyšius aiškiai buvo matomos cigarečių dėžės. Paaiškėjo, kad medienos krovinys tėra imitacija, jo viduje buvo suformuota slaptavietė, kur, preliminariais duomenimis, sukrauta apie 1 tūkst. dėžių (0,5 mln. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“). Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti apie 1,74 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, „Renault“ vairuotojas sulaikytas dviem paroms. Vėliau vairuotojas paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder