Apiplėšė užmigdę kraujospūdį mažinančiais vaistais.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, tris klaipėdiečius pripažino kaltais plėšimu įsibrovus į gyvenamąją patalpą, užmigdžius auką nenustatytais kraujospūdį mažinančiais vaistais ir taip atėmus jam galimybę ginti savo turtą.
Dvidešimt vienerių metų Zinaidai Antonovai ir Erikai Žilytei teismas už šį nusikaltimą, kuris pripažintas sunkiu ir pavojingu visuomenei, skyrė po trejus metus ir septynis mėnesius nelaisvės. Trisdešimt septynerių Gintaras Alseika "užsidirbo" pataisos namuose praleisti ketverius emtus ir šešis mėnesius. Visiems jiems skirtas ir dalies turto konfiskavimas.
Nustatyta, 2002 metų spalio 21 dienos vakarą Zinaida Antonova ir Erika Žilytė, iš anksto susitarusios su Gintaru Alseika užvaldyti svetimą turtą, atvežtos į kavinę "Peterburgas".
Kavinėje merginos susipažino su prie gretimo staliuko sėdėjusiais dviem vyriškiais. Jie pavaišino simpatiškas jaunuoles svaigalais, o vėliau pakvietė jas vakarą pratęsti vieno jų bute, esančiame netoli "Peterburgo".
Šios, žinoma, neatsisakė. Pakeliui kompanija nusipirko alaus, degtinės, užkandžių ir svaiginosi jau bute. Išgertuvių metu radusi progą Zinaida Antonova vyriškiams įpylė į degtinę kraujospūdį mažinančių vaistų, ir šie užmigo. Merginos apie tai telefonu pranešė Gintarui Alseikai.
Bendrininkui atvykus iš buto jie išnešė mikrobangų krosnelę, sulčiaspaudę, hidroforą, maišytuvą, mobilųjį telefoną, kitų daiktų. Taip pat - keletą banko kortelių. Nustatyta, kad jie rado užrašytus kortelių numerius ir tą pačią naktį iš banko paėmė 1000 litų.
Zinaida Antonova ir Erika Žilytė savo kaltę sakė pripažįstančios tik iš dalies, Gintaras Alseika jos visai nepripažino ir per paskutinį teismo suteiktą žodį įtikinėjo, kad merginos susitarusioss kaltę vertė jam.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder