Andrius Kubilius: teks galvoti apie papildomas teises policijai

Andrius Kubilius: teks galvoti apie papildomas teises policijai

Savaitgalį viename Kauno daugiabučių įvykusi tragedija, kai per gaisrą žuvo jaunuolis, dar keliolika asmenų nukentėjo, Vyriausybę privers pagalvoti apie papildomų teisių policijai suteikimą, mano Premjeras Andrius Kubilius.

Kauno įvykį Ministras Pirmininkas pavadino skaudžia nelaime ir tragedija, kurią sukėlė nusikalstamas jaunų žmonių elgesys. Premjero teigimu, to priežastis - girtavimas, asocialus gyvenimas, esą panašios nelaimės parodo Lietuvoje susikaupusias masines problemas.

"Teks galvoti ir apie papildomas teises ir policijai, kad laiku būtų galima ir negailestingai užkirsti kelią tam, kas, kaip matome, kaupėsi kurį laiką, tokiu būdu apsaugant tuos, kurie kartais gal ir tampa nelaimių priežastimi, bet apsaugant kartu ir kaimynus ir jų ramesnį gyvenimą", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A. Kubilius, klausiamas, ar Vyriausybė neturėtų inicijuoti įstatymo pataisų, griežtesnių sankcijų tokių butų šeimininkams, didesnių teisių policijai suteikimo.

Kauno policija jau sulaikė du įtariamuosius, neteistus septyniolikmetį ir devyniolikametį - susijusius su Baltų prospekto 27-ajame name naktį į sekmadienį siautėjusiu gaisru, primena ELTA.

Per Kauno Šilainių mikrorajono Baltų prospekto 27-ajame name kilusį gaisrą vienas žmogus žuvo, 11 atsidūrė Kauno klinikose, pusės jaunuolių būklė sunki, du gydomi reanimacijos skyriuje. Evakuota ir apie 30 devynaukščio namo gyventojų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pirminiais duomenimis, 11 asmenų, nuo 17 iki 25 metų amžiaus, 19-ajame bute šventė, vartojo alkoholinius gėrimus, tačiau policijoje pranešimas apie bute vykusį triukšmą, konfliktą ar muštynes nebuvo gautas.

Tiriant šį įvykį paaiškėjo, kad minėtasis butas buvo padegtas. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder