„Agurkiniai“ pasiųsti už grotų

„Agurkiniai“ pasiųsti už grotų

Ketverius metus teismo nuosprendžio laukęs "agurkinių" grupuotės lyderis Saulius Velečka su bendrais ilgam keliauja už grotų. Trečiadienį Klaipėdos apygardos teismas realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė 12 asmenų.

S. Velečka su dar keturiais bendrais sulaukė kaltinimų dėl didelio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos. Paaiškėjo, jog buvo bandoma iš Pietų Amerikos per Ispaniją ir Nyderalandus į Jungtinę Karalystę nugabenti kokainą.

Už nusikalstamą veiklą S. Velečkai ir Dariui Petkauskui buvo skirta 14 su puse laisvės atėmimo bausmė. Pastarojo broliui Andriui Petkauskui skirta metais mažesnė bausmė. Tadas Petrošius ir Norbertas Tučkus į pataisos namus pasiųsti 13-ai metų.

S. Velečka buvo išteisintas dėl nužudymo ir kėsinimosi nužudyti. Už 2011 metais verslininko Vidmanto Sadausko nužudymą Kaune iš dalies kaltę pripažinęs Dmitrijus Romanovičius, kuriam teismas skyrė 12 metų nelaisvės. Tokios pačios bausmės sulaukė ir Saulius Vyšniauskas. Metais mažesnės - Tadas Vieraitis. Šie ir kiti buvo kaltinami už pavienus su gauja susijusius nusikaltimus.

Pirmą kartą prieš teismą stoję Gintautas Cegelskis, Kęstutis Liukaitis ir Redas Vilkauskas nubausti lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis. Du iš jų nubausti ketveriems metams, o paskutinysis - trejiems. Į Švediją pabėgusiam Linui Perminui teismas skyrė 4 metus nelaisvės.

"Visas inkriminuotas kokaino kiekis įrodytas. Viename epizode yra 174 kilogramų kokaino, o kitame - 16-18. Džiaugiuosi, kad baigėsi ilgai trukęs sudėtingas procesas. Pagaliau padėtas taškas pirmoje instancijoje. Mano pozicija buvo griežtesnė dėl susivienijimo apimties. Dėl to skundas bus" - sakė prokuroras Zdzislav Tuliševski.

S. Velečkos advokato Kristupo Ašmio manymu, teismo sprendimą skųs ir nuteistojo gynėjai.

"Gynyba iš dalies džiaugiasi, kad teismas atsižvelgė į argumentus dėl nusikaltimo asmens sveikatai ir gyvybei. Tie epizodai gynybai kėlė abejonių dar prieš atiduodant bylą į teismą. Manome, kad jie buvo inkriminuojami pastiprinti pačią bylą", - teigė S. Velečkos advokatas Kristupas Ašmys.

Beje, iš "agurkinių" grupuotės narių buvo konfiskuota turto už 400 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder