S. Čaplinskas: kiekvieną gyventoją reiktų vertinti kaip galbūt užsikrėtusį koronavirusu

S. Čaplinskas: kiekvieną gyventoją reiktų vertinti kaip galbūt užsikrėtusį koronavirusu

Šiuo metu vyrauja vietiniai užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejai, tai reiškia, kad negalima atsipalaiduoti ir kiekvieną gyventoją reikia vertinti kaip galbūt užsikrėtusį, sako Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas.

„Turim suprasti vieną dalyką – deja, kiekvienas Lietuvos pilietis kiekvieno iš mūsų turėtų būti vertinamas kaip galimai užsikrėtęs naujuoju koronavirusu“, – LRT radijui antradienį sakė S. Čaplinskas.

Anot jo, šiuo metu dauguma nustatomų koronaviruso atvejų – vietiniai.

„Nuo kovo 25 d. susilygino diagnozuotų atvejų, kurie užsikrėtė užsienyje ir čia, Lietuvoje, skaičiai. Dabar jau vyrauja vietinis užsikrėtimo kelias, daugiau nei 80 proc. užsikrėtimų yra vietiniai“, – sakė S. Čaplinskas.

Pasak ULAC vadovo, tai rodo, kad atsipalaiduoti nereikėtų, tačiau taip pat sakė, jog būtų galima svarstyti apie tam tikrą karantino švelninimą atsakingam verslui, laikantis svarbiausių karantino saugumo sąlygų.

ULAC vadovas taip pat teigė, kad greta šiuo metu atliekamų molekulinių tyrimų, nustatančių užsikrėtusiuosius COVID-19, svarbu pradėti atlikti ir serologinius tyrimus, kurie atsako į klausimą, kas yra susidūrę su virusu ir kas galbūt jau yra įgiję imunitetą nuo viruso.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje patvirtinti 843 koronaviruso atvejai, 15 žmonių mirė, aštuoni pasveiko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder