Po patikrinimų - veiklos apribojimai KUL

Po patikrinimų - veiklos apribojimai KUL

Penktadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) buvo surengtas ne vienas patikrinimas, o galiausiai nuspręsta stabdyti dalį ligoninės veiklos.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį ryte informavo, kad, sulaukus skundų iš medikų bendruomenės ir pacientų dėl galimai nesilaikomų saugos reikalavimų, imamasi papildomų priemonių siekiant stabdyti galimą koronaviruso plitimą šioje gydymo įstaigoje.

Tokį sprendimą priėmė valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, pasiuntęs į KUL specialistus, kurie turėjo įvertinti padėtį.

Klaipėdos savivaldybei pavaldi KUL yra viena iš penkių pagrindinių ligoninių, kurioje gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės. Valstybinės ligonių kasos duomenimis, šiuo metu ten gydomi 58 užsikrėtusieji koronavirusu, o iš viso šios įstaigos stacionare šiuo metu yra 314 pacientų.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas vėlyvą penktadienio vakarą "Facebook" pranešė, kad jau nuo šeštadienio ryto įsigalioja tam tikri KUL veiklos pasikeitimai.

"Svarbūs pasikeitimai, kurie įsigalioja jau nuo šeštadienio, bet jie ne paskutiniai...", - rašė meras.

V. Grubliausko teigimu, nuo balandžio 4 dienos 8 val. laikinai sustabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės skubios ir neatidėliotinos pagalbos skyriaus centriniame korpuse veikla iki visų stacionarizuotų pacientų išrašymo.

Pacientams, kurie šiuo metu gydomi pagrindinio korpuso stacionaro skyriuose bus tęsiama reikalinga specializuota medicinos pagalba iki jų išrašymo.

Skubios medicinos pagalbos teikimą nuo šeštadienio 8 val. užtikrins Respublikinė Klaipėdos ligoninė (RKL).

Teigiama, kad pacientai, kuriems bus reikalinga skubi medicinos pagalba, kurios pagal savo asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo apimtis negalės suteikti RKL, bus nukreipiami į artimiausią reikiamą pagalbą suteikti galinčią asmens sveikatos priežiūros įstaigą.

KUL nesikeis akušerinės pagalbos teikimo tvarka, COVID-19 įtariamų ir sergančių pacientų priėmimo ir gydymo tvarka ir onkologinės pagalbos teikimo tvarka dienos stacionaro chemoterapijos ir radioterapijos ambulatoriniams pacientams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder