Per praėjusią parą - septyni nauji atvejai

Per praėjusią parą - septyni nauji atvejai

Per praėjusią parą patvirtinti septyni nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2008, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Du iš septynių naujų per praėjusią parą patvirtintų koronaviruso atvejų yra įvežtiniai, keturi – susiję su žinomais protrūkiais, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Vienas įvežtinis atvejis nustatytas Šalčininkų rajone, tai – lietuvis, grįžęs iš Didžiosios Britanijos.

„Asmuo atskrido iš Londono į Vilnių liepos 23 dienos naktį (...). Dėvėjo apsauginę kaukę. Darbe Didžiojoje Britanijoje paskutinį kartą buvo liepos 10 dieną, nes turėjo nedarbingumą dėl rankos skausmų“, – rašoma pranešime.

Kitas įvežtinis atvejis nustatytas Vilniuje iš Omano Sultonato į Lietuvą atvykusiam užsieniečiui.

Anot NVSC, jis į šalį atvyko liepos 12 dieną ir iš karto izoliavosi.

„Asmuo simptomų nejaučia. Nustatyti du kontaktavę asmenys, kurie atvyko kartu“, – teigia visuomenės sveikatos specialistai.

Trys su žinomais protrūkiais susiję atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje, vienas – Utenos.

Vilniaus apskrityje, Šalčininkų rajone, susirgo šventės Šalčininkuose dalyvis. Jis pirmuosius simptomus pajuto liepos 16 dieną. Anot NVSC, asmuo po šventės niekur nesilankė, nes teko izoliuotis dėl pirmųjų patvirtintų atvejų, susijusių su šia švente.

Dar vienas atvejis Vilniaus apskrityje nustatytas įmonės „TOKS“ darbuotojui, kuris jau buvo izoliacijoje, nes kontaktavo su sergančiu kolega darbe.

„Protrūkis šioje įmonėje yra susijęs su šeimos švente Salininkuose. Šiuo metu įmonėje jau registruoti keturi susirgimai. Ir tai jau penktas antrinis atvejis dėl protrūkio Salininkuose“, – teigiama pranešime.

Vilniaus mieste patvirtintas atvejis yra susijęs su protrūkiu Kėdainių rajone. Asmuo prižiūri koronavirusu užsikrėtusį vaikaitį sodyboje Tauragės rajone.

„Tyrėsi dėl susirgimų šeimoje. Atvykus į sodybą liepos 15 dieną, niekur nesilankė, nes buvo įsigiję pakankamai maisto“, – praneša NVSC.

Utenos apskrityje susirgimas patvirtintas asmeniui Molėtų rajone, kuris nuo liepos 18 dienos buvo izoliacijoje, nes turėjo sąlytį su sergančiaisiais.

„Jaučia ligos simptomus: slogą, raumenų skausmą, nejaučia kvapų. Asmuo kontaktavo su dviem šeimos nariais“, – informuoja visuomenės sveikatos specialistai.

Šiauliuose nustatytas koronavirusas asmeniui, kurio užsikrėtimo aplinkybės dar nėra žinomos. Pasak NVSC, susirgusysis niekur nebuvo išvykęs, dirba parduotuvėje.

„Susirgo liepos 22 dieną. Grįžus iš darbo, vakare, pasireiškė klinikiniai simptomai – karščiavimas. Iki susirgimo, liepos 21-ąją nedirbo, nes turėjo laisvą dieną. Nustatyti du artimą sąlytį turėję asmenys“, – rašoma pranešime.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 2008 žmonės. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 299 asmenys, pasveiko – 1616.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder