KUL atliko beveik 18 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso

KUL atliko beveik 18 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso

Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) dalijasi informacija apie koronavirusą.

Šiuo metu ligoninės Infekcinių ligų korpuse gydomi 24 infekuoti pacientai, du iš jų gydomi infekcinių ligų reanimacijos skyriuje, jiems dirbtinė plaučių ventiliacija netaikoma.

Kitų gydomų infekcinių ligų korpuse pacientų sveikatos būklės patenkinamos, vienam infekuotam pacientui taikoma planinė hemodializė.

Ligoninės molekulinės diagnostikos laboratorijoje iki šiol yra atlikti 17 764 COVID-19 tyrimai, nustatyti 405 infekuoti pacientai. Palyginti - balandžio 25 d. duomenimis, buvo atlikta 8 678 tyrimai, nustatyti 352 infekuoti pacientai.

Iki ketvirtadienio ištirti 1 438 ligoninės darbuotojai, atlikti 3 162 tyrimai (su pakartotiniais). Šiuo metu yra 18 COVID-19 infekuotų KUL darbuotojų.

"Nustatyta tvarka atlikus pakartotinius tyrimus ligoninės darbuotojams dėl COVID-19 infekuotumo nustatyta, kad 47 darbuotojai pasveikę, jų sveikatos būklė gera", - praneša ligoninė.

Iš viso KUL gydyti (išrašyti) 174 infekuoti pacientai, dalis jų išleisti tolesniam gydymui į namus, iš jų 52 pacientai, pasveikę ligoninėje, išrašyti į namus.

Ligoninėje dėl koronaviruso mirė 21 pacientas. Jie buvo garbaus amžiaus, priklausė rizikos grupei, jiems ilgą laiką buvo skiriamas palaikomasis gydymas dėl lėtinių sunkių ligų - insulto, dekompensuoto cukrinio diabeto, išsėtinės sklerozės, lėtinio didelio laipsnio širdies nepakankamumo ir kt.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder