Kaune koronavirusu užsikrėtė 18 vairuotojų iš Uzbekistano

Kaune koronavirusu užsikrėtė 18 vairuotojų iš Uzbekistano

Kaune - seniai neregėtas užsikrėtimų koronavirusu šuolis Lietuvoje. Per vieną dieną susirgo net 14 žmonių. Visi jie – atvykėliai iš Uzbekistano, kurie norėjo įsidarbinti vilkikų vairuotojais įmonėje „Hegelmann Transporte“.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras naujienų portalui lrytas.lt patvirtino šią informaciją.

Jo žiniomis, iš viso užkratas nustatytas 18 užsieniečių, net 14 atvejų yra besimptomiai.

Liudininkas pasakojo tiek pirmadienį, tiek antradienį prie pastato matęs kelis greitosios medicinos pagalbos automobilius ir specialia apranga vilkėjusius medikus. Viena įmonės darbuotoja patarė nesiartinti prie statinio.

Vietos gyventojai seniai žinojo, kad šiame pastate apgyvendinami iš užsienio atvykę vilkikų vairuotojai.

„Jie gyvena po 4-8 viename kambaryje, naudojasi bendru tualetu, virtuve“, – pasakojo kaunietis. Tiesa, uzbekai ir ukrainiečiai įkurdinti skirtinguose aukštuose.

Prieš kelis mėnesius šiame pastate jau gyveno ukrainietis, kuriam taip pat buvo nustatytas besimptomis COVID-19 užkratas.

„Jis kiekvieną dieną gerdavo degtinę ir eidavo pirkinių į netoliese veikiantį prekybos centrą. Policijos pareigūnai kelis kartus atvyko jo patikrinti, tačiau ukraineitis tuo metu ramiai tūnodavo kambaryje“, – pasakojo vyras.

Uzbekai dar liepos 2-ąją lėktuvu atskrido iš Taškento į Rygą (Latvija), o Kauną pasiekė bendrovės transportu.

Visi atvykėliai buvo apgyvendinti Pramonės prospekte esančiuose svečių namuose ir kontaktų su pašaliniais žmonėmis neturėjo. Tokią informaciją pateikė „Hegelmann Transporte“ atstovai.

„Tikėkimės, kad taip ir buvo“, – kalbėjo P.Keras.

Iš pradžių COVID-19 buvo nustatytas 4 Uzbekistano piliečiams, ligoninėje šiuo metu gydomas tik vienas vyras.

Pradėjus tirti atvykėlius paaiškėjo, kad antradienį užkratas nustatytas 14 užsieniečių, tačiau jie ligos simptomų nejautė.

Pasak P.Kero, jie apgyvendinti Abromiškėse (Elektrėnų sav.) esančioje reabilitacijos sanatorijoje.

Tyrimai atlikti ir iš Ukrainos atvykusiems vairuotojams, taip pat galimai kontaktą su uzbekais turėjusiemss Lietuvos piliečiams, tačiau atsakymas buvo neigiamas.

Įmonės „Hegelmann Transporte“ patalpos Pramonės prospekte dezinfekuotos, jose veikla laikinai nevykdoma.

Antradienį vakare į naujieną sureagavo Kauno poliklinikos vadovybė.

„Kauno mieste nustačius gausų (diagnozė patvirtinta virš 10 asmenų) įvežtinio COVID-19 infekcijos židinį, įvertinus tai, kad šiuo metu nėra nustatyti visi susirgusių asmenų kontaktai ir aplankytos vietos, siekdami užtikrinti maksimalią pacientų ir darbuotojų apsaugą, nuo liepos 15 dienos griežtiname pacientų patekimą į polikliniką įleisdami tik iš anksto užsiregistravusius pacientus“, – skelbiama pranešime.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder