Izoliacija bus privaloma atvykusiems iš dar 7 šalių

Izoliacija bus privaloma atvykusiems iš dar 7 šalių

Rumunija, Bulgarija, Mergelių salos, Seišeliai, Džibutis, San Marinas ir Svazilandas – naujos šalys, iš kurių grįžus bus privaloma 14 dienų izoliacija. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), atsižvelgdama į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenis, atnaujino koronaviruso infekcijos (COVID-19) paveiktų šalių sąrašą. Jis įsigalioja nuo liepos 9 dienos. Sąrašas taikomas grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą.

Visų COVID-19 paveiktų šalių sąrašą rasite čia.

Šią savaitę iš paveiktų šalių sąrašo išbrauktas Pakistanas bei Centrinės Afrikos Respublika. Iš viso sąraše – 63 šalys.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Numatyta, kad iš paveiktų šalių sąraše esančių valstybių sugrįžusieji ar atvykusieji per 24 valandas turi užsiregistruoti, pateikdami savo duomenis Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Tokiems asmenims bus privaloma 14 dienų izoliacija, net jeigu per paveiktą šalį jie vyko tranzitu. Tokia tvarka galioja ir iš šių šalių grįžtantiems Lietuvos piliečiams, ir leidimą atvykti turintiems užsieniečiams. 

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas yra atnaujinamas atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder