"Vilties bėgimui" ruoškimės jau šiandien

"Vilties bėgimui" ruoškimės jau šiandien

Brolis pranciškonas Evaldas kasmet bėga 10 kilometrų. Juos bėgs ir 2016 m. gegužės 15 d.

Ir tuos kilometrus jis įveikia palyginti lengvai. Nes kiekvieną rytą bėga krosą Girulių miško takeliais, o brolis Benediktas kiekvieną rytą daro jogos mankštą ir kelis kartus per savaitę važiuoja dviračiu maršrutu Klaipėda - Šventoji. Taigi, sportuoti gali visi, nežiūrint amžiaus, statuso ar fizinių galimybių, reikia tik pasirinkti sau tinkamą sporto rūšį ir skirti tam laiko. O "Vilties bėgimo" sudedamosios dalys labai išsiplėtė, pradedant ėjimu, bėgimu, baigiant šokiais ir irklavimu.

Jau dabar Pasiruošimas "Vilties bėgimui 2016" skelbiamas jau dabar Renginio organizatoriai Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas ir Šv. Pranciškaus onkologijos centras kartu su sporto entuziastais ir sportininkais pasidalins žiniomis, praktiniais patarimais, kaip pakilti nuo sofos ir pradėti sportuoti. Akcentuosime taisyklingą judėjimą, mitybą ir palaipsniui mokinsime, kaip įveikti pasirinktą bėgimo atstumą. Kaip vėžys nesirenka jauno ar seno, taip ir jūs nesate senas aktyviam gyvenimui.

Žingsnių skaičiavimas Sporto entuziastų klubas mažai judėjusiems pataria: pirmasis etapas, pati pradžia negali būti staigi, nerekomenduojame iš karto pradėti bėgti, minti pedalus ar lankytis sporto salėse. Žingsnių skaičiavimas - paprasta, tuo pačiu puiki pradžia, kuri gali tapti net azartišku užsiėmimu. Tikslas turėtų tapti - 8 000 žingsnių per dieną, kuriuos suskaičiuoti padėtų nebrangus žingsniamatis arba išmanusis telefonas. Eikite, skaičiuokite, sekite save kiekvieną dieną. Poilsio dienos - sekmadieniai. Toks, paprastas, bet ne prastas pirmojo mėnesio planas.

Informacijos šaltiniai

Pasiryžusieji pradėti jau dabar gali jungtis į Facebook grupę "Vilties bėgimas 2016". Skelbsime visus pasiruošimo etapus, taip pat pranešime apie planuojamus bėgimus kartu su vienuoliu pranciškonu Benediktu. Adresas: https://goo.gl/pFwPWc

Endomondo grupėje, skirtoje ruoštis "Vilties bėgimas 2016" matysime savo ir kitų einančių, bėgančių įveiktus kilometrus, taip pat ieškosime rėmėjų tam, kad kiekvieną jūsų kilometrą paverstumėme eurocentu. Adresas: https://goo.gl/b60PYc

Kviečiame judėti, sportuoti, dalintis gerumu, mėgautis ir džiaugtis gyvenimu, nes Klaipėda - vilties miestas!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder