"Vilties bėgimo" tortadienis

"Vilties bėgimo" tortadienis

"Prieš devynerius pirmasis "Vilties bėgimas" buvo renginys, padėjęs pamatus kitiems blaivybę skatinantčioms akcijoms",- ketvirtadienį I. Simonaitytės bibliotekoje susirinkusiems šio renginio organizatoriams, savanoriaams, rėmėjams sakė "Vilties bėgimo" idėjų generatorius brolis pranciškonas Benediktas. Jų kiekvienais metais gausėja. Kaip ir bėgikų, suvokiančių būtinybę moraliai paremti susirgusius onkologinėmis ligomis ir jų artimuosius.

Bet "Vilties bėgimas" ne tik solidarumo su onkologiniais ligoniais akcija, bet ir bendruomeniškumo ugdymas. Tai ir lėšų Šv. Pranciškaus onkologijos centro statyboms rinkimo būdas. Savanorių pr. jau išaugęs visas sveikatingumo miestelis su terapijos centru, lauko teniso aikštynu, koplyčia, keliomis celėmis vienuoliams broliams pranciškonams, kurie drauge su savanoriais kasdien pasirengę teikti dvasinę paramą už kelių šimtų metrų Klaipėdos universitetinės ligoninės Onkologijos departamente išgirdusiems diagnozę - "vėžys". Per metus Šv. Pranciškaus onkologijos centre dvasinės stiprybės semiasi 3 - 4 tūkst. ne tik klaipėdiečių, bet ir gretimų regionų ligonių ir jų artimųjų.

Taigi - vasario pradžia, o atnaujintoje "Vilties bėgimo" svetainėje paleista skaičiuoklė. Iki gegužės 15 d., kai šiemet Klaipėdos gatvės vėl taps bėgikų upėmis, liko 100 dienų. Nuo penktadienio joje jau gali registruotis bėgikai. Naujovė ta, kad čia bus galima ir aukoti, kurti savas komandas. Naujovė šiųmetiniame bėgime ir ta, kad bus galima bėgti dar vieną atstumą - 21,098 km. Kitais metais, dešimtąjame "Vilties bėgime", ištvermingiausieji galės įveikti ir visą maratoną.

Šimtadienio iki "Vilties bėgimo" proga susirinkusieji buvo pakviesti torto gabaliukui. Jį pašventino brolis pranciškonas Evaldas, kuris nuo vasario 15 d. paskirtas Vilniaus Bernardinų bažnyčios klebonu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder