"Vilties bėgimas": liko 4 dienos

"Vilties bėgimas": liko 4 dienos

Vos kelios dienos liko iki internetinės "Vilties bėgimo" registracijos pabaigos. Užsiregistravusių bėgikų vakar buvo arti dviejų tūkstančių.

Bėgimo distancija, starto ir finišo vietos nesikeičia. Viskas vyks įprasta tvarka, ir jau aštuntąjį kartą. Gegužės 17-ąją 10 km bėgimo trasos startas prie BIG prekybos centro numatomas 14 val.

"Šių metų "Vilties bėgimą" dedikuojame Šv. Pranciškaus onkologijos centro globėjui, pirmajam Lietuvoje (nuo 1992-ųjų) ambasadoriui iš Didžiosios Britanijos - Maiklui Pertui (Michael Peart). Jis labai prisidėjo, kuriant Klaipėdoje centrą, o dabar jau ir miestą.

Kai jis mums talkininkavo, dar nežinojo, kad ir pats susirgs onkologine liga. O šiemet balandžio 3-iąją vėžys kirto paskutinį kirtį. Bėgime dalyvauti atvyksta gausus ambasadoriaus artimųjų ir draugų būrys. Tarp jų - ir sūnus Kristoferis, kuris bėgs ir su roko grupele dalyvaus paramos koncerte "Nuspalvink viltį", - teigė idėjų generatorius brolis pranciškonas Benediktas.

- Prieš atvykdamas į Klaipėdą, jis Didžiojoje Britanijoje aktyviai rinko lėšas "registracijos mokesčiui", kas įprasta Lndono labdaros maratone, iš kurio mokėmės organizacijos elementų. Ir atveža keliasdešimt tūkstančių eurų tolesnėms centro statyboms ir vystymui."

Pasak brolio Benedikto, kol kas mes dar labai skiriamės nuo užsieniečių, kurie į paramą turi visai kitokį požiūrį. Todėl didelės viltys dedamos į paramos koncertą "Nuspalvink viltį", kuris vyks po bėgimo "Švyturio" arenoje.

"Tačiau bilietai įsigyjami vangokai, nors jame tikrai bus daug gražaus ir viltingo. O štai LEZ dirbantis Džeimsas Klarkas, suprasdamas paramos svarbą, savo darbuotojų grupei nupirko 70 bilietų. Žinoma, ne kiekvienoje organizacijoje dirba Klarkai, tačiau bent paraginti darbuotojus dalyvauti įmonių ir jų grupių vadovai tikrai galėtų", - teigė vienas renginio organizatorių.

Šiemet "Vilties bėgimą" globoja Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tai organizatoriai vadina svarbiu ženklu populiarinant Vilties miesto kūrimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder