"Vilties bėgimas": brolis Benediktas dėkoja

"Vilties bėgimas": brolis Benediktas dėkoja

Mielieji klaipėdiečiai ir miesto svečiai, brangieji "Vilties bėgimo" dalyviai ir savanoriai.

Noriu jus patikinti, kad ir mano gyvenime pasitaiko dienų, kuomet dangus išnyksta, kai jis aukštai aukštai. Kartais net atrodo, kad dangus yra piktojo pavergtas. Tai dienos, kada dega miestai ir miškai, o su jais visa, kas gyva. Kuomet vietoj medžių "sodinamos" karo raketos, o saulėgrąžų laukuose, pakelėse, paplūdimiuose, vaikų žaidimo aikštelėse ir netgi žaisluose slepiamos mirties sėklos - minos. Tačiau "Vilties bėgimo" dieną mes patys tampame dangumi vienas kitam, nes ištiesiame sveikinančias rankas, apsikabiname ir bučiuojame vieni kitus ramybe, taika ir teisingumu. Tądien matau, kaip Dievas už rankos Vilties keliu veda sergančiuosius; matau nušvitusius jų veidus; matau stiprėjančius žingsnius, artėjančius prie finišo Vasaros estradoje. Patikėkit, man tikrai yra už ką dėkoti Dievui! "Vilties bėgimas" prisideda prie Klaipėdos miesto gyvavimo, nes tarnauja bendram miesto labui, miesto reikmėms. Renginys tapo konkrečiu gėriu. Tokiu būdu mes esame naujos Klaipėdos - Vilties miesto - kūrimo ir augimo partneriai.

"Vilties bėgimo" dieną klaipėdiečiai ir svečiai tampa dvasiniais žmonėmis, o miestas išauga, tampa lyg antikos pasaulio šventykla, į kurią kelias yra mūsų solidarumas su onkologiniais ligoniais ir jų artimaisiais. Šią dieną geroji Dvasia išveja iš miesto baimę, pasėja aistrą gyventi. "Vilties bėgimo" šventė dalyvius apvalo, sustiprina, padeda pakilti silpniesiems, prisideda prie dvasinio augimo.

Paatvirausiu: šimtai šventės dalyvių kvietė mane į būrį "nuotraukai". Šį kartą kelios šeimos pristatė save emigrantais iš Klaipėdos, tačiau jaučiantys pareigą kasmet grįžti ir dalyvauti šioje bendrystėje, solidarumo ir tarnystės šventėje, idant vaikų atmintyje liktų gražūs prisiminimai apie gimtąjį miestą prie Baltijos jūros. Duok Dieve, kad vaikučiai, paveikti renginio reginio, suaugę ieškotų ir rastų kelią į Vilties miestą. Visiems nuoširdžiai tariu ačiū ir sakau - iki susitikimo kituose Vilties miesto renginiuose!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder