Baidarėmis ir dviračiais - pirmyn su viltimi

Baidarėmis ir dviračiais - pirmyn su viltimi

Ateinantį šeštadienį Klaipėdos rajone jau ketvirtą kartą startuos kasmetinis baidarių ir dviračių maratonas "Judėk pirmyn su viltimi!", tapęs vienu iš pagrindinių "Vilties bėgimo" solidarumo su onkologiniais ligoniais šauklių.

Pagrindinis šio maratono tikslas ir uždavinys yra toks pat, kaip ir praėjusią savaitę įvykusio "Vilties bėgimo" - aukų rinkimas Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro išlaikymui, kur visos paslaugos ligoniams ir jų artimiesiems yra teikiamos nemokamai.

Šios varžybos prieinamos ne vien profesionaliems sportininkams, bet ir bet kokio fizinio pasirengimo eiliniams žmonėms - tiek susibūrusiems į komandas, tiek ir startuosiantiems pavieniui.

Maratono idėjos autorius, Klaipėdos rajono vandens sporto ir turizmo klubo "Prie Žvelsos" vadovas, vandens sporto organizatorius, ROTARY klubo "Concordia 1826" narys Gintautas Rusteika ir visi jo bendraminčiai tikisi, kad dalyviai ne tik prasmingai praleis laiką, bet ir savo aukomis prisidės prie Šv. Pranciškaus onkologijos centro išlaikymo. Visos aukos bei dalyvių starto mokestis bus perduoti šio centro gyvavimu besirūpinantiems broliams vienuoliams.

Baidarių ralis ir 17 kilometrų orientacinės varžybos vyks maršrutu Baubliai-Senvagė, 32 km baidarių maratonas numatytas maršrutu Kartena-Senvagė, o 25 km dviračių maratonas - neišpasakytai gražiomis vietovėmis maršrutu Senvagė-Rudaičiai-Mikoliškiai-Pikteikiai-Senvagė.

"Vakarų ekspreso" informacija

SKAIČIAI

2013 metais akcijoje dalyvavo apie 300 baidarininkų ir dviratininkų, jie aukų "kasą" papildė 6,5 tūkst. litų. Visa ši suma buvo paskirta Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder