Saulius Liekis: "Idėjos - varomoji jėga"

Saulius Liekis: "Idėjos - varomoji jėga"

"Didelių žygdarbių nesu nuveikęs, bet esu maloniai nustebintas, kad žmonės pastebi, ką darau", - sužinojęs, kad "Metų klaipėdiečio" rinkimuose nominuotas apdovanojimui už metų nuopelnus, sakė Saulius Liekis.

Tradiciniuose "Vakarų ekspreso" rinkimuose jis nominuotas už pilietiškumo ir bendruomeniškumo skatinimą Žvejybos uosto rajone. S. Liekio kandidatūrą pasiūlę skaitytojai teigė, kad S. Liekio iniciatyva šiame rajone atsirado ne viena vaikų žaidimo aikštelė, sporto įrenginys, vaikams buvo organizuotos nemokamos futbolo treniruotės, inicijuotos mankštos bendruomenei, organizuota kaimynų šventė, nemokama drabužių dalinimo ir surinkimo akcija.

"Vakarų ekspreso" kalbintas S. Liekis sako, kad visi jo daromi darbai nėra dideli. Visgi Psichikos sveikatos centro socialinis darbuotojas, Sulupės seniūnaitis, miesto Tarybos narys, tačiau eiliniu klaipėdiečiu prisistatantis pokalbininkas tiki, kad ir maži, smulkūs, bet jaukūs darbeliai žmonėms yra reikalingi.

Vyras pabrėžia, kad viskas dažniausiai padaroma neinvestuojant didelių pinigų. Varomoji jėga yra idėjos.

"Jei turi idėjų, kaip kažką įgyvendinti, pasikalbėjus su rajone esančiomis įstaigomis ir čia gyvenančiais žmonėmis jie prisideda prie jų įgyvendinimo", - pasakojo pašnekovas.

Žvejybos uosto rajonas tarp gyventojų turi nekokią reputaciją, tačiau, pasak S. Liekio, ši teritorija yra tokia pati, kaip ir likęs miestas.

"Žmonių yra visokių, čia gyvena ir labai aukštas pareigas užimančių žmonių, bet yra ir daugiabučių, kurie yra tikrai probleminiai. Gyventojai keičiasi, jaunėja. Prisiminęs kauniečių naudotą šūkį pasakyčiau, kad ir Žvejybos uosto rajone galima gyventi", - juokavo S. Liekis.

Pasak jo, čia gyvena daug gerų žmonių, norinčių būti savo kiemo šeimininkais, jie tvarko aplinką, sodina gėles, stato šiukšlines savo lėšomis. Būdamas seniūnaičiu S. Liekis skatina, kad žmonės pažintų savo kaimynus, sveikintųsi vieni su kitais, bendrautų, dalintųsi savo džiaugsmais ir rūpesčiais. Tokie maži dalykai, anot pokalbininko, vienija.

"Pagrindinis seniūnaičio darbas - idėjos, ėjimas pas žmones, informacijos sklaida, kvietimas į susibūrimus. Kai žmonės pamato, kad padėtis keičiasi, patys pradeda kreiptis nurodydami, kur ką reikia remontuoti. Pradžioje buvo nedrąsu, buvo neaišku, kokios tos seniūnaičio pareigos, kaip viskas pavyks, kaip reikės bendrauti su gyventojais, rinkti parašus. Tačiau pradėjęs negalėjau sustoti. Esu toks, kad jei žmonės mane įpareigojo, aš įsipareigojau jiems, turiu parodyti, kad kažką darau, nuveikiu, o ne tik turiu pareigas", - pasakojo S. Liekis.

Prieš 4 metus S. Liekio iniciatyva vyko akcija, kurios metu grupė gyventojų protestavo prieš kontrabandines prekes, kuriomis rajone nevengia prekiauti romų tautybės asmenys. Visai neseniai, vykstant Baltijos prospekto atkarpos remontui, pavyko gauti leidimą senas šaligatvio plyteles panaudoti tvarkant išsiklaipiusius Žvejybos uosto rajono takelius.

"Tai yra pilietiškumo skatinimas - patys galime prisidėti prie to, kad netenkinanti situacija keistųsi. Dauguma draugų manęs klausia, kodėl viską darau nemokamai, kodėl visos mano idėjos yra nemokamos. Jie juokiasi, kad nė viena mano idėja nebus verslo. Žmonių palaikymas "Metų klaipėdiečio" rinkimuose mane užveda dar didesniems geriems darbams ir iniciatyvoms. Tai reiškia, kad tai, ką darau, yra teisinga", - kalbėjo nominantas.

Pasidomėjus, ko jam asmeniškai dar trūksta Klaipėdoje, pokalbininkas sakė, kad mieste norėtųsi matyti daugiau šypsenų, geranoriškumo, kuo mažiau pykčio ir bambėjimo, daugiau gero humoro jausmo ir teigiamų emocijų. Klaipėdietis neslėpė, jog per darbus neretai nukenčia šeima, kuriai lieka mažiau laiko, tačiau vis tiek jaučia didelį jos palaikymą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder