"Noriu prisidėti prie geresnės Klaipėdos ir Lietuvos kūrimo"

"Noriu prisidėti prie geresnės Klaipėdos ir Lietuvos kūrimo"

Po dešimties metų pertraukos į Klaipėdą sugrįžusi, atsakingą poziciją akcinėje bendrovėje "Klaipėdos nafta" užėmusi ir puikius rezultatus pademonstravusi Jurgita Šilinskaitė-Venslovienė sulaukė didelio miestiečių palaikymo "Metų klaipėdiečio" rinkimuose.

Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) Paslaugų skyriaus vadovė pateko į finalą tarp trijų kandidatų nominacijoje "Už metų nuopelnus". Klaipėdietė nominuojama už profesionalumą ir aktyvumą kuriant bei efektyvinant SGD tiekimo grandinę Baltijos jūros regione, aktyvų įsitraukimą į kitų organizacijų veiklą.

Moteris patikino, kad vien pretendavimas į apdovanojimą ir klaipėdiečių balsai jai yra didžiausias įvertinimas.

Ar Jus nustebino žinia, kad esate nominuojama "Metų klaipėdiečio" rinkimuose?

Tikrai taip. Apie tai, jog esu nominuota, sužinojau iš mamos, kuri vartydama dienraštį "Vakarų ekspresas" pastebėjo mano nuotrauką ir nufotografavusi atsiuntė telefonu. Man tai buvo didžiulė staigmena. Tačiau dar didesnė staigmena buvo ypatingas draugų, bičiulių, pažįstamų ir artimųjų dėmesys, palaikančios žinutės, skambučiai ir žodžiai.

Kiek laiko dirbate SGD Paslaugų skyriaus vadove? Kokie didžiausi iššūkiai darbe?

"Klaipėdos naftoje" dirbu daugiau nei dvejus metus, tačiau SGD Paslaugų skyriaus vadove esu kiek daugiau nei vienerius metus.

Per metus sugebėjome užimti 5 procentus egzistuojančios rinkos. Daugybę pastangų dedame į šios industrijos plėtrą Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Šių metų pabaigoje laukiame iš laivų statyklos Korėjoje atvykstant mažos apimties SGD transportavimo laivo, kuris mums leis optimaliai valdyti SGD tiekimo grandinę.

Didžiausia vertybė, kad dirbu su aukščiausios kompetencijos savo sričių profesionalais. Labai džiaugiuosi, jog bendrovė, kurioje dirbu, vertina mano kompetencijas ir patirtį ir suteikia atsakomybes labai svarbiose bendrovės veiklose.

Ar apie tokį darbą svajojote nuo mažens? O galbūt turėjote kitų svajonių ir ateityje sieksite jas įgyvendinti?

Mane žavi galimybės kurti naują kokybę. Pokyčių inicijavimas, naujų neapibrėžtų situacijų struktūrizavimas ir sprendimas yra tai, kas ypač motyvuoja. Būtent tokį darbą dirbu dabar. Be to, matyt, neatsitiktinai ši aistra mane taip pat įtraukė į Klaipėdos miesto 2030 Mėlynojo proveržio strategijos rengimą. Buvau deleguota į darbo grupę nuo Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų. Taip pat esu gimtojo Klaipėdos universiteto tarybos narė. Miesto proveržis neįmanomas be stipraus universiteto, galinčio sutelkti aukščiausios kompetencijos mokslininkus ir ruošti specialistus, kurie dirbs 4.0 pramonės revoliucijos su daiktų internetu ir dirbtiniu intelektu, "blockchain'o" ir kitų globalių reiškinių valdomame pasaulyje.

Ar pavyksta darbą suderinti su šeima? Ar artimieji nepasigenda Jūsų dėmesio?

Mano vaikai dar maži (3 ir 5 metai), tad mamos dėmesys ir artumas yra labai svarbus. Esu labai dėkinga savo vyrui, kuris, būdamas Karinių jūrų pajėgų karininku, preciziškai derina tarnybos ir šeimos įsipareigojimus. Ir tikra Dievo dovana yra tai, jog mano tėveliai yra Klaipėdoje, tad ekstremaliais atvejais visada žinome, jog sulauksime pagalbos, o vaikams laikas su jais - tai didžiausias džiaugsmas.

Intensyvesnė dienotvarkė labiau disciplinuoja laiko planavimą su šeima ir atveria galimybes ne užsisklęsti, o bendrauti su tėvais, seserimis ir broliais, tetomis ir kitais artimaisiais. Be to, Klaipėda yra tobulas miestas šeimai. Maži atstumai, puiki logistika, kokybiška švietimo sistema, inovatyvus kultūrinis gyvenimas ir jūra.

Ar pergalė "Metų klaipėdiečio" rinkimuose Jums būtų svarbi?

Jau vien tai, kad esu "Metų klaipėdiečio" rinkimuose "Už metų nuopelnus" finale yra didžiulė pergalė. Gausybė žmonių atidavė savo balsą išreikšdami palaikymą veikloms, kuriose dalyvauju. Šią nominaciją vertinu kaip pripažinimą. Grįžusi į Klaipėdą nenutuokiau, kur link pasuks mano keliai. Žinojau tik tai, jog noriu prisidėti prie kitokios, dar geresnės Klaipėdos ir Lietuvos kūrimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder