Naglis Kanišauskas: "Kiekvienas turi savų nuopelnų"

Naglis Kanišauskas: "Kiekvienas turi savų nuopelnų"

Devyniolikmetis klaipėdietis Naglis Kanišauskas - kylanti Lietuvos kovinio sporto žvaigždė. Perspektyvus sportininkas jau pelnė kelias dešimtis įvairių apdovanojimų ir sustoti neketina.

Šiemet "Varpo" gimnaziją baigęs sportininkas šiuo metu mokosi Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje ir aktyviai sportuoja. Per pastaruosius keletą metų N. Kanišauskas pelnė nugalėtojo titulą ar užėmė prizinę vietą maždaug 40 įvairių kovos menų turnyrų ir čempionatų.

Šiuo metu Naglis intensyviai ruošiasi šį savaitgalį Vilniuje, "Siemens" arenoje, vyksiančiam tarptautiniam turnyrui "KOK'80 World series 2019 &MMA Bushido Hero's". Renginys sykiu skirtas Lietuvos bušido federacijos dvidešimtmečiui paminėti.

Šeštadienį jaunasis klaipėdietis kovotojas į ringą žengs su komandos draugu vilniečiu Eriku Golubovskiu. Kovoje "2 prieš 2" pagal mišriųjų kovos menų (MMA) taisykles lietuvių komanda susitiks su ukrainiečiais Maksymu Soroka ir Bohdanu Kotlovianovu.

Uostamiesčio sporto klubui "Titanikas" atstovaujantis N. Kanišauskas sakė, kad laukia galimybės pasirodyti gausiai publikai sostinėje ir parodyti, ką sugeba.

"Bus labai daug rimtų kovų, geras šou, o seniems laikams prisiminti vyks kova du prieš du - kaip anksčiau buvo kovojama. Kovai ruošiuosi, bet per daug apie ją dar negalvoju. Paprastai labiau į tai susikoncentruoju likus kelioms dienoms. Labai laukiu šio renginio, nes noriu išbandyti save tokioje kovoje", - sakė N. Kanišauskas.

Be to, jaunasis kovotojas "Vakarų ekspreso" rengiamuose "Metų klaipėdiečio" rinkimuose buvo pasiūlytas "Jaunojo talento" nominacijoje ir, sulaukęs gausaus palaikymo, tapo vienu iš finalininkų.

Nagli, sulaukei didelio "Vakarų ekspreso" skaitytojų palaikymo. Ką tau tai reiškia?

Norėčiau padėkoti, kad žmonės pamato ir kovinio sporto šaką. Mačiau, kad kitoje nominacijoje į finalą pateko kovotojas Sergejus Maslobojevas, kurį taip pat labai žmonės palaiko. Man smagu, kad ši sporto rūšis neatmetama, nors kai kuriems ji galbūt ir nelabai patinka. Mačiau, kad net mano kaimynai "laikina" ir komentuoja, sveikina, dalinasi įrašu ir taip dar labiau atkreipia dėmesį. Tai labai malonu.

Galbūt ir asmeniškai sulaukei daugiau dėmesio?

Daugiau žmonių pamėgo mano puslapį feisbuke, sulaukiau ir asmeninių žinučių, kuriose žmonės rašė, kad malonu žinoti, kad Klaipėdoje yra tokių sportininkų, sakė, kad domisi kovomis, ir panašiai.

Kaip vertini savo varžovus "Jaunojo talento" nominacijoje?

Man džiugu, kad esu nominuotas kartu su jaunais ir jau daug pasiekusiais žmonėmis. Manau, kad mes visi esame lygūs ir verti laimėti. Kiekvienas turi savų nuopelnų. Aš nuo mažų dienų sportuoju, kovodamas atstovauju Klaipėdai ir Lietuvai, siekiu vaikus, jaunimą įtraukti į kovinį sportą, kartu su jais mokomės.

Jeigu būtum išrinktas Jaunuoju talentu, ką, tavo manymu, tai reikštų tavo atstovaujamai sporto šakai?

Manau, tai galėtų būti pavyzdys jaunimui, kad galima siekti rezultatų ir kad tai įvertinama. Juk ir S. Maslobojevas yra puikus pavyzdys, kad sportas nėra tuščias užsiėmimas. Daug kas nekreipia į tai dėmesio vien dėl to, kad tai - kovinis sportas. Mes džiaugiamės, kai pastebi mus ir mūsų laimėjimus. Kovinis sportas nėra tik galvų daužymas, be to, neprivaloma kovoti ringe. Galima ir tiesiog treniruotis, tobulėti, lavinti kūną.

Kaip prisistatytum žmonėms, kurie tavęs nepažįsta?

Labai mėgstu šypsotis, juoktis, man patinka viskas, kas linksma. Tikrai nesu mušeika, gyvenime esu labai ramus, nes išsilieju varžybose, treniruotėse. Man patinka tai, ką darau. Po kelerių metų norėčiau kovoti aukštesnėje lygoje, galbūt kur nors Azijoje. Tikiuosi išplaukti į platesnius vandenis, kur daugiau žmonių domisi kovos menais.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder