"Metų klaipėdiečio" rinkimai: prasideda balsavimas

"Metų klaipėdiečio" rinkimai: prasideda balsavimas

Šiandien prasideda 23-ius metus iš eilės dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamų "Metų klaipėdiečio" rinkimų antrasis etapas - iki lapkričio 29-osios vidurdienio vyks balsavimas.

Spalio paskutinėmis dienomis "Vakarų ekspreso" skaitytojai ir portalo www.VE.lt lankytojai buvo pakviesti teikti kandidatūras keturioms nominacijoms. Į antrąjį rinkimų etapą kiekvienoje nominacijoje pateko po tris dažniausiai siūlytus nominantus.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurio viso gyvenimo darbų dėka mūsų miestas, jo žmonių gyvenimai keitėsi, keičiasi ir keisis į geresnę, gražesnę pusę. Tarp tokių žmonių buvo Bernardas Aleknavičius. Tai žinoma uostamiesčio asmenybė, lietuvininkų metraštininkas, Mažąją Lietuvą išvaikščiojęs skersai ir išilgai. Garbės klaipėdiečiu pretenduoja tapti ir Bronislavas Vyšniauskas - Lietuvos sunkiosios atletikos olimpinės rinktinės treneris, neretai vadinamas šios sporto šakos tėvu. Daug kartų tarp nominantų minėtas ir vienas žymiausių Lietuvos kino ir teatro aktorių Vytautas Paukštė. Aktorius yra sukūręs daugiau kaip 90 vaidmenų teatre, per 50 - kine. Šių metų birželio viduryje aktorius už viso gyvenimo nuopelnus kine apdovanotas "Auksine gerve".

"Jaunojo talento" nominacijai itin dažnai siūlytas "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientas Gilbertas Umbražūnas, kuris pelnė laurus įvairiose olimpiadose, o šiemet įstojo į Kembridžo universitetą. Nepastebėtas neliko ir Vydūno gimnazijos gimnazistas Adomas Zubė, kuris aktyviai dalyvauja miesto kultūriniame ir socialiniame gyvenime, kelerius metus rengia radijo pokalbių apie kultūrą ir miestą laidą "Yra racijos". Dėmesį skaitytojai atkreipė ir į jaunąją plaukikę, plaukimo meistrę, Klaipėdos "Gintaro" sporto centro auklėtinę Pauliną Pekūnaitę.

Nominacija "Meniška siela" skiriama įvairiose meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekusiam menininkui. Šiemet nemažo dėmesio susilaukė gatvės menininkai Tadas Vincaitis-Plūgas ir Edvardas Šeputis-Šepas. Ne ką mažesnius nuopelnus meno srityje mūsų skaitytojai pastebėjo Agnijos Šeiko - šokėjos, šokio pedagogės, dviejų "Auksinių scenos kryžių" laureatės - veikloje. Dažnai siūlytas ir skulptorius Klaudijus Pūdymas, kurio unikalūs darbai džiugina miestiečius, o jo kūryba garsina jo ir uostamiesčio vardą ir užsienyje.

Nominacijai "Už metų nuopelnus" daugsyk pasiūlytas archeologas prof. habil. dr. Vladas Žulkus, kuris vadovavo mokslinei ekspedicijai "Lietuvos karo laivas "Prezidentas Smetona" ir laivą atrado. Pastebėta ir gidė Agnė Jonikaitytė, kuri šiemet ne vieną klaipėdietį ir miesto svečią nudžiugino nemokamomis ekskursijomis po Klaipėdą. Paskutinėmis dienomis redakcija sulaukė ir Kelių policijos pareigūnų Fajetos Rušinskytės ir Nerijaus Butkaus kandidatūrų, kurie nesutriko išgirdę pagalbos šauksmą ir išgelbėjo galimai širdies priepuolio ištiktą vyrą.

Kol vyks balsavimas, "Vakarų ekspreso" numeriuose ir portale www.VE.lt skelbsime straipsnius apie kandidatus ir jų nuveiktus darbus. Metų klaipėdiečių apdovanojimo vakaras vyks lapkričio 30 dieną.

INFORMACIJA

Balsuoti už kandidatus galima iki lapkričio 29 d. 12 val. portalo www.VE.lt skiltyje "Konkursai". Taip pat galima užpildyti kuponą, publikuojamą dienraštyje "Vakarų ekspresas", ir atsiųsti arba atnešti į dienraščio redakciją M. Mažvydo al. 3, Klaipėda, arba į "Vakarų ekspreso" skyrių "Akropolyje" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Balsuoti internetu iš vieno IP adreso bus galima kas 10 minučių. Sumuojant balsavimo rezultatus vienas balsas, atiduotas kuponu, prilygs 10 internetinių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder