Metų klaipėdiečio rinkimai: pasiūlytos kandidatūros

Metų klaipėdiečio rinkimai: pasiūlytos kandidatūros

"Vakarų ekspreso" skaitytojai vis aktyviau siūlo kandidatūras 19-iesiems Metų klaipėdiečio rinkimams - Garbės klaipėdiečio, Meniškos sielos ir Jaunojo talento nominacijoms.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurio gerų darbų dėka mūsų miestas pasikeitė į geresnę, gražesnę pusę arba Klaipėdos vardas pasklido ypač plačiai.

Meniška siela - ši nominacija skiriama įvairaus meno srityse šiemet geriausių rezultatų pasiekusiam klaipėdiečiui.

Jaunasis talentas - perspektyvus, veiklus, talentingas jaunasis klaipėdietis.

Kandidatus šioms nominacijoms galima siūlyti iki lapkričio 8 d. Tai galima padaryti el. p. [email protected]. arba atsiųsti ar atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją (M. Mažvydo al. 3, Klaipėda). Taip pat juos galima įmesti į urną, esančią "Vakarų ekspreso" skyriuje PC "Akropolis (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

"Vakarų ekspresas" ragina klaipėdiečius pagerbti uostamiestį garsinančius, puoselėjančius ir savo darbais mylinčius žmones, į gerąją pusę keičiančius mūsų miestą, jo gyventojus. Kartais tokie žmonės tiesiog lieka nuošalyje, nes jų darbai nėra tinkamai paviešinami ir įvertinami. Metų klaipėdiečio rinkimai leidžia tai padaryti kiekvienam iš mūsų.

Nuo lapkričio 11 d. iki lapkričio 27 d. kviesime balsuoti už dažniausiai siūlytus asmenis.

Pasiūlyti kandidatai

Garbės klaipėdietis

Diana Mačiūtė - už Klaipėdos vardo garsinimą savo laimėjimais Europoje ir pasaulyje. Ji - tituluočiausia karatė kiokušin sportininkė, oficialiose varžybose pelniusi net 3 medalius: pasaulio bronzos bei Europos sidabro ir bronzos.

Tomas Delininkaitis - už sidabrinį Europos vyrų krepšinio čempionato medalį.

Gvidas Skirutis ir Andrius Vaicekauskas su savo sūnumis Nojumi ir Arnu - už aktyvumą ir už miesto populiarinimą minant dviviečius dviračius po svečias šalis.

Klaipėdos jaunųjų lyderių "Interact" klubo "Į žvaigždes" ("Ad-Astra") nariai, pagelbėję klausos negalią turintiems jauniesiems klaipėdiečiams bei atkreipę visuomenės dėmesį į jų problemas.

Vytautas Kazlauskas ir Dainius Smatavičius - ilgametę tarnybą Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate baigę pareigūnai, už pastangas siekiant užtikrinti miestiečių saugumą.

Martinas Gusiatinas - už indėlį kuriant Šv. Pranciškaus Asyžiečio onkologijos centrą.

Mindaugas Karalius - už pastangas puoselėjant lietuvių kalbą.

Pranciškonas Benediktas (Sigitas Jurčys) - už dvasinės paramos centro statybas, "Vilties bėgimą", sergančiųjų guodimą ir vilties teikimą.

Modestas Vitkus, Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius - už rūpinimąsi, kad Klaipėdos jaunimas gyventų turiningai ir savo laisvalaikį leistų ne gatvėje. Jo pasiekimai šioje srityje mūsų miestą garsina ir kaip pavyzdį rodo ne tik kitiems Lietuvos, bet ir užsienio šalių miestams.

Donatas Čeponis - už bronzos medalį radijo bangomis valdomų modelių pasaulio čempionate.

Sigitas Šileris - už jūrinių profesijų propagavimą tarp Lietuvos moksleivių, studentų ir gyventojų, už Lietuvos-jūrinės valstybės vardo garsinimą įvairiuose renginiuose.

Vaclavas Stankevičius - už Lietuvos ir Rusijos tarpusavio santykių gerinimą, bendradarbiavimo plėtojimą ir kultūrinių ryšių aktyvinimą, už Lietuvos-jūrinės valstybės garsinimą.

Meniška siela

Klaipėdos pramonininkų asociacijos vadovybė - už idėją skulptūrėlėmis papuošti M. Mažvydo alėjos suoliukus ir pastangas ieškant joms mecenatų.

Anatolijus Klemencovas - už šių metų Jūros šventės dekoracijas.

Klaudijus Pūdymas - už M. Mažvydo alėjos skulptūrėles, skulptūrą "Rytas" prie viešbučio "Aurora" ir skulptūrą "Išplaukusiems ir negrįžusiems "Albatrosas" Smiltynėje.

Juozas Šikšnelis ir Vytautas Čepas - už realizuotą idėją pastatyti paminklą kalbai.

Virginija Kochanskytė - už jaunųjų poetų, prozininkų bei skaitovų ugdymą.

Valentinas Masalskis - už Turgaus naktis ir Jaunimo teatro auginimą.

Vytas Karaciejus - už Klaipėdos fotografijos metraščius.

Adolfas Kundrotas - už talentą derinti fortepijonus ir pianinus, kurį vertina ir pasaulinio garso žvaigždės.

Loreta Laurinavičienė - studijos "Varsa" vadovė, už darbą su auklėtiniai, atnešantį aukščiausius įvertinimus pasauliniuose konkursuose.

Jaunasis talentas

Lukas Alsys - Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mokinys, pripažintas geriausiu skaitovu dainuojamosios poezijos konkurse "Nuo Mažvydo iki Grajausko".

Dovydas Drakšas - Klaipėdos licėjaus moksleivis, už Tarptautinės chemijos olimpiados sidabro medalį.

Meilita Selivončikaitė - 8-metė Hermano Zudermano gimnazijos moksleivė, už šešis medalius sportinės gimnastikos srityje, antrąją vietą tarptautiniame šokių konkurse "Debut" Latvijoje, laimėtą skaitovų konkursą ir vaidmenis dramos būrelyje.

Mantas Čeponis - Vitės pagrindinės mokyklos mokinys, už bronzos medalį radijo bangomis valdomų modelių pasaulio čempionate.

Justas Žemgulys, buvęs Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos dvyliktokas, šiais metais laikęs penkis brandos egzaminus (lietuvių k., matematikos, anglų kalbos, informacinių technologijų ir fizikos) ir gavęs aukščiausius - šimto balų - įvertinimus. Šiemet visoje Lietuvoje tokių rezultatų buvo vos keturi.

Gabrielė Jurevičiūtė - Klaipėdos jaunimo centro dailės studijos "Varsa" auklėtinė, kurios kūrinys konkurse "The 20-th Annual World childrens Picture Contest" buvo įvertintas aukso prizu ir nurungė 30 tūkst. vaikų ir jaunuolių iš 75 pasaulio šalių piešinius.

Julius Dinapas - Klaipėdos jaunimo centro dailės studijos "Varsa" auklėtinis, kurio kūrinys "Mano šalies spalvos" Brazilijoje vykusiame tarptautiniame projekte "Menas - taikai 2012" laimėjo auksą.

Edgaras Kerpė - šokių koletyvo "Intrus" auklėtinis, pasaulio gatvės šokių čempionate solo kategorijoje laimėjęs bronzos medalį.

Steponas Zonys - už pergales tartautiniuose konkusuose ir Klaipėdos miesto garsinimą užsienyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder