"Metų klaipėdiečio" rinkimai: jau galima balsuoti

"Metų klaipėdiečio" rinkimai: jau galima balsuoti

Šiandien startuoja 21-ųjų dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamų "Metų klaipėdiečio" rinkimų antrasis etapas - iki lapkričio 25-osios vidurdienio vyks balsavimas.

Nuo spalio pabaigos "Vakarų ekspreso" skaitytojai ir portalo www.VE.lt lankytojai keturioms šių metų rinkimų nominacijoms pasiūlė daugiau nei aštuonias dešimtis klaipėdiečių. Į antrąjį rinkimų etapą kiekvienoje nominacijoje pateko po tris dažniausiai siūlytus nominantus.

Garbės klaipėdietis - tai asmenybė, kurio viso gyvenimo darbų dėka mūsų miestas, jo žmonių gyvenimai keitėsi, keičiasi ir keisis į geresnę, gražesnę pusę. Šįkart, skaitytojų nuomone, tarp tokių nominantų turi būti Kristina Buslajeva, pasiūlyta už ilgametį nuoširdų ir aktyvų visuomeninį darbą su uostamiesčio senjorais. Antruoju nominantu tapo Dionyzas Varkalis - už tai, kad išsaugojo Mažosios Lietuvos kalvystės paveldą. Pirmą kartą rinkimų istorijoje skaitytojai pasiūlė pagerbti ir neseniai mirusį iškilų klaipėdietį - Garbės klaipėdiečio vardui nominuotas Gediminas Pranckūnas. Taip įvertintas ne tik jo aktoriaus darbas Klaipėdos dramos teatre, "bet ir tai, kad jo dėka teatras nenustojo veikęs net ir neturėdamas kūrybai tinkamų sąlygų".

"Už tai, kad palaikė kolektyvo tikėjimą ir norą dirbti, nugalėjo visas, ne tik biurokratines, kliūtis, išaugino tinkamą ir pagarbos vertą pamainą", - apie šviesaus atminimo G. Pranckūną rašė skaitytojai.

Meniškos sielos nominantais šiemet tapo: Zenonas Šimkus, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestro vadovas (už jaunatvišką polėkį ir profesionalų požiūrį į muziką, kuriuo uždega jaunąją kartą, garsina Klaipėdos vardą Lietuvoje ir už jos ribų. Už Klaipėdos regiono jaunųjų muzikantų ugdymą ir sėkmingą dalyvavimą TV projekte "Vario audra"); Ramūnas Kaubrys - už kompetentingą vadovavimą teatrui, nuoširdumą, kūrybiškumą, darbštumą ir įstabius pastarojo meto spektaklius, bei skulptorius Vytautas Balsys, pakviestas į Florencijos bienalę.

Jaunojo talento nominacijai šįkart dienraščio skaitytojai dažniausiai siūlė pasaulinių jaunimo žaidynių sidabro medalius iškovojusią Klaipėdos futbolo mokyklos dešimtmečių komandą, tarptautinės chemijos olimpiados auksą pelniusį Dovydą Drakšą ir Lietuvos verslo lyderių apdovanojimuose "Jaunuoju metų CEO" pripažintą Martyną Grigonį.

Tarp dažniausiai siūlytų nominacijai "Už metų nuopelnus" buvo Saulius Liekis - už pilietiškumo ir bendruomeniškumo skatinimą Žvejybos uosto rajone.

"Jo iniciatyva atsirado ne viena vaikų žaidimo aikštelė, sporto įrenginys, vaikams buvo organizuotos nemokamos futbolo treniruotės, inicijuotos mankštos bendruomenei, organizuota kaimynų šventė, nemokama drabužių dalinimo ir surinkimo akcija", - rašė skaitytojai.

Kitais dviem nominantais tapo klaipėdietis žvejys Rustamas Psiancinas, Škotijos Makdufo uoste išgelbėjęs moterį, kuri automobiliu įskriejo į vandenį, ir Ramunė Adomaitienė, nominuota už Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate šuolių į tolį varžybose (T38 grupė) iškovotą vicečempionės titulą.

Kol vyks balsavimas, "Vakarų ekspreso" numeriuose ir portale www.VE.lt skelbsime straipsnius apie kandidatus ir jų nuveiktus darbus.

Informacija

Balsuoti už kandidatus galima iki lapkričio 25 d. 12 val. portalo www.VE.lt skiltyje "Konkursai". Taip pat bus galima užpildyti kuponą, publikuojamą dienraštyje "Vakarų ekspresas", ir atsiųsti arba atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją M. Mažvydo al. 3, Klaipėda, arba į "Vakarų ekspreso" skyrių "Akropolyje" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Balsuoti internetu iš vieno IP adreso bus galima kas 10 minučių. Sumuojant balsavimo rezultatus vienas balsas, atiduotas kuponu, prilygs 10 internetinių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder