"Metų klaipėdiečio" rinkimai: balsavimas prasideda

"Metų klaipėdiečio" rinkimai: balsavimas prasideda

20-ieji dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojami "Metų klaipėdiečio" rinkimai persirito į antrąjį etapą - nuo šiandien iki lapkričio 26-osios vidurdienio vyks balsavimas.

Nuo spalio pabaigos "Vakarų ekspreso" skaitytojai ir portalo VE.lt lankytojai keturioms šių metų rinkimų nominacijoms pasiūlė aštuonias dešimtis klaipėdiečių, kurie garsina mūsų miestą savo darbais ar keičia jį ir mūsų gyvenimus į geresnę, gražesnę pusę.

Į antrąjį rinkimų etapą kiekvienoje nominacijoje pateko po tris dažniausiai siūlytus nominantus.

Šiemet atnaujintoje Garbės klaipėdiečio nominacijoje (buvo galima siūlyti asmenybes už jų viso gyvenimo darbus) skaitytojai šįkart dažniausiai minėjo pranciškono Benedikto (Sigito Jurčio), ilgamečio Klaipėdos policijos vadovo Benono Ivanausko ir aktoriaus Vytauto Paukštės pavardes.

Brolis Benediktas buvo nominuotas už dvasinės paramos centro statybas, "Vilties bėgimą", sergančiųjų guodimą ir vilties teikimą, B. Ivanauskas - už didžiulį indėlį į visuomenės saugumą, o Vytautas Paukštė - "už sukurtus vaidmenis, dar ilgai virpinsiančius juos mačiusių žiūrovų sielas".

Šiemet debiutuojančioje nominacijoje "Už metų nuopelnus" aktyviausiai buvo siūlomas Klaipėdos krepšinio klubas "Neptūnas" (už iškovotus LKL sidabro medalius ir teisę žaisti Eurolygoje), Rokas Masiulis ir AB "Klaipėdos nafta" Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo komanda (už laiku ir sėkmingai įgyvendintą Lietuvos energetinę nepriklausomybę garantuojantį projektą) ir Baltijos pr. 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 ir 15 namų kiemo tėvelių bendruomenė, parodžiusi pavyzdį, kaip savarankiškai, be jokios valdžios pagalbos, daugiabučių kiemuose galima sukurti sąlygas turiningam vaikų laisvalaikiui.

Daugeliu laimėjimų šiais metais įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje džiuginusios pianistės Leticija Jonaitytė ir Vaiva Bitinaitė, Europos ir pasaulio gatvės šokių čempionas Edgaras Kerpė ir JAV kompiuterinių žaidimų įmonės "Roblox" geriausiu 2014 m. žaidimų kūrėju pripažintas Laimonas Mileška yra trys dažniausiai skaitytojų siūlyti Jaunieji talentai.

Itin aktyviai skaitytojai teikė siūlymus ir Meniškos sielos nominacijai. Čia dažniausiai buvo minimi Virginijus Pupšys ir Gintas Litinskas (už dainas Ukrainos Maidanui pagal ukrainiečių poetės Anastasijos Dmitruk eiles, kurias dainuoja visa ši karo varginama šalis, o "YouTube" jų klausytasi jau daugiau nei 4 mln. kartų), Svajūnas Jurkus ir Sergejus Plotnikovas (už pasiekimą internetinio meno ir dizaino žurnalo "Bored panda" konkurse, kur jų kūrinys "Vaiduoklis" pripažintas vienu iš 25 geriausių pasaulyje) ir Isroildžonas Baroti (už įgyvendintus įdomius meninius projektus Lietuvoje ir užsienyje populiarinant klaipėdiečių menininkų kūrybą ir keramines skulptūras, kurios puošia bei pagyvina Dienovidžio skverą ir senamiestį).

Kol vyks balsavimas, "Vakarų ekspreso" numeriuose ir portale www.VE.lt skelbsime pokalbius su kandidatais - apie jų nuveiktus darbus bei ateities planus.

Informacija

Balsuoti už kandidatus galima iki lapkričio 26 d. 12 val. portalo www.VE.lt skiltyje "Konkursai". Taip pat bus galima užpildyti kuponą, publikuojamą dienraštyje "Vakarų ekspresas" ir atsiųsti arba atnešti į "Vakarų ekspreso" redakciją adresu M.Mažvydo al. 3, Klaipėda arba į "Vakarų ekspreso" skyrių "Akropolyje" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo). Balsuoti internetu iš vieno IP adreso bus galima kas 10 minučių. Sumuojant balsavimo rezultatus vienas balsas, atiduotas kuponu, prilygs 10 internetinių.

62 087 balsų buvo sulaukta pernykščių "Metų klaipėdiečio" rinkimų metu. Kaip ir pernai, šiemet vėl bus galima balsuoti ir internetu, ir kuponais, kuriuose pažymėtas vienas balsas prilygs dešimčiai internetinių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder