Jaunoji smuikininkė groti pradėjo pieštukais

Jaunoji smuikininkė groti pradėjo pieštukais

Gabi, talentinga ir labai motyvuota. Taip apibūdinama Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos auklėtinė, smuikininkė Urtė Didžiulytė, kurią už pasiekimus įvairiuose konkursuose siūloma paskelbti šių metų " Jaunuoju talentu".

U. Didžiulytei - tik devyneri, tačiau ketvirtus metus smuiku griežianti klaipėdietė sparčiai tobulėja ir jau buvo pastebėta ne viename talentų konkurse.

Ji tapo tarptautinio konkurso "XXI a. menas Klaipėdoje", skirto 200-osios kompozitoriaus Frederiko Šopeno gimimo metinėms, nugalėtoja tarp styginių solistų, laimėjo "Sonorum Kaunas 2011" finalinį turą. Jaunoji smuikininkė taip pat užėmė pirmąją vietą respublikiniame jaunųjų talentų festivalyje-konkurse.

Šie renginiai, pasak Urtės mokytojos Saulutės Domarkienės, yra itin aukšto lygio ir pergalę juose iškovoti nėra paprasta.

Be to, mažajai smuikininkei jau teko groti ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoniniame orkestre, kaip privalomą discipliną ji mokosi groti fortepijonu, lanko kitus užsiėmimus.

"Tai gabi, talentinga ir labai motyvuota mokinė. Nenoriu, kad smuikas jai taptų stabu, tačiau šioje vietoje Urtė tikrai gali suspindėti. Tarp bendraamžių ji tikrai išsiskiria. Džiaugiuosi, kad mergaitė visur suspėja, kad tėveliai padeda, nors patys ir nėra muzikantai", - pasakojo apie auklėtinę S. Domarkienė.

U. Didžiulytės talentą gruodžio 1-ąją galės įvertinti ir "Metų klaipėdiečio" laureatų paskelbimo ir apdovanojimų renginio svečiai, kuriems jaunoji smuikininkė sugrieš "Bajorų šokį".

Kaip tu pati prisistatytum? - paklausėme Urtės.

Aš esu smuikininkė, labai patinka šiuo instrumentu groti. Taip pat lankau dainavimo studiją "Vokalis", šokių užsiėmimus. Turiu papūgą, kuri man natų lapus sukapojo.

Tave nominavo būtent dėl pasiekimų grojant smuiku.

Smuikas man patinka todėl, kad vyresnė sesuo juo groja. Kai ji repetuodavo namuose, aš paimdavau pieštukus ir mėgdžiodavau. Taip ir pradėjau. Galvoju, kad vieną dieną tapsiu didžiausia smuikininke.

Kas tau yra "didžiausia smuikininkė"? Į ką lygiuojiesi?

Į savo seserį, Moniką Didžiulytę, Londono karališkosios muzikos akademijos auklėtinę.

Niekada nenorėjai mesti užsiėmimų, vengti pamokų?

Ne, man groti patinka ir gerai sekasi.

Kaip manai, kodėl tau taip gerai sekasi?

Daug groju, tėvai ir mokytoja labai padeda.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder