„Į varžybas vyksta su knygomis rankose“

„Į varžybas vyksta su knygomis rankose“

"Danilas yra itin atsakingas ir pareigingas sportininkas. Po treniruotės iš baseino jis išlipa paskutinis, tiesiog reikia iškrapštyti, kadangi visada dar pasilieka papildomai pasitreniruoti", - apie Lietuvos plaukimo rekordininką, kandidatą į Lietuvos plaukimo sporto meistrus Danilą Pancerovą pasakojo jo trenerė Jandra Bogužienė.

Danilas Pancerovas pateko į "Metų klaipėdiečio" rinkimų finalinį etapą "Jaunojo talento" nominacijoje.

"Danilas išties yra vertas šio titulo, kadangi jo pasiekimai išties įspūdingi. Nors jam dar tik keturiolika metų, tačiau jau gali didžiuotis pagerinęs apie 20 Lietuvos rekordų ir asmeninėse, ir estafečių rungtyse. Jis Lietuvoje tarp bendraamžių neturi lygių. 2019 metų vasarą, liepos 21-27 dienomis, jo laukia labai svarbus startas - Azerbaidžano sostinėje Baku vyksiantis jaunimo olimpinis festivalis. Iš Klaipėdos plaukikų šiame festivalyje nėra dalyvavęs nė vienas. Tai didelė garbė ir atsakomybė", - pabrėžė plaukimo specialistė J. Bogužienė.

Ji prisiminė ir pirmuosius D. Pancerovo grybšnius Klaipėdos "Gintaro" sporto centro plaukimo baseine.

"Treniruotis Danilas pradėjo dar prieš pirmą klasę. Greitai išryškėjo, kad jis pranoksta savo bendraamžius, tad ne kartą su Klaipėdos komanda varžybose dalyvavo ir tarp 4-5 metais vyresnių plaukikų. Nenuostabu, kad Danilas kelerius iš eilės metus yra išrenkamas geriausiu savo amžiaus grupės Lietuvos plaukiku. Jei jis taip atsakingai dirbs ir toliau, jo laukia šviesi ateitis", - sakė trenerė ir pasidžiaugė, kad auklėtinis visada įsiklauso į jos pastebėjimus ir bando viską atlikti idealiai.

J. Bogužienė pasidžiaugė ne tik D. Pancerovo puikiais sportiniais pasiekimais, bet ir mokslo laimėjimais.

"Tai vienas iš labai retų sportininkų, kuris vykdamas į varžybas nėra įnikęs į telefoną ar kokius žaidimus, o skaito knygas, ir labai rimtas knygas. Jis net dalyvauja biologijos ir, regis, chemijos olimpiadose. Kaip aš sakau, jei vaikas yra vykęs, tai vykęs visur: ir sporte, ir moksluose, ir šiaip kasdieninėje veikloje. Jis yra pavyzdys daugeliui sportininkų", - teigė J. Bogužienė.

D. Pancerovas yra Lietuvos rinktinės narys ir dažnai kartu su rinktine vyksta į įvairias treniruočių stovyklas.

"Dažniausiai rinktinės stovyklos vyksta Alytuje. Prieš kurį laiką Danilas stovyklavo ir Olandijoje", - pasidžiaugė trenerė.

D. Pancerovo arkliukas - plaukimas laisvu stiliumi.

"Jis dažniausiai plaukia 50 ar 100 m. Tačiau drąsiai gali dalyvauti ir kitose rungtyse. Būna ir tokių varžybų, kai jis pranoksta net 100 savo rungties dalyvių. Tai daug ką pasako apie sportininko profesionalumą. Kiti aplenkia 5-6 dalyvius ir džiaugiasi, o jam tenka galynėtis su didžiuliu kiekiu varžovų. Plaukimo sporte konkurencija yra išties didelė. Išlieka ir laimi tik patys geriausi", - akcentavo trenerė.

Anot jos, geras D. Pancerovo bruožas yra tas, kad jis neserga žvaigždžių liga.

"Visada savo auklėtiniams akcentuoju, kad nusileiskite ant žemės, nes žvaigždės šviečia tik danguje. Aukštumos pasiekiamos per paprastumą, nuoširdžiai ir kantriai dirbant", - teigė jaunojo talento trenerė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder