"Be komandos esi niekas"

"Be komandos esi niekas"

"Tikrai esu maloniai nustebintas, kad patekau tarp trijų "Vakarų ekspreso" organizuojamų rinkimų "Garbės klaipėdiečio" nominacijos finalininkų", - sako Rimantas Taraškevičius, miestiečių nominuotas už darbus, kuriuos padarė per 10 metų, kai vadovavo uostamiesčiui.

Dabar miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui vadovaujantis buvęs meras pabrėžia, jog be kvalifikuotos ir darnios komandos tikrai nebūtų pavykę pasiekti to, kas buvo padaryta.

"Prisimenu, kad pirmaisiais mano meravimo metais, kai "Vakarų ekspresas" dar rinkdavo tik vieną Metų klaipėdietį, šią nominaciją skaitytojai buvo nusprendę skirti man. Tai buvo didžiulis ir įpareigojantis avansu man pareikštas pasitikėjimas. Tačiau natūralu, kad būnant valdžioje įgyji ne tik palaikančiųjų, bet ir nuolat pagrįstai, o kartais nepagrįstai kritikuojančiųjų. Tad ir nuveikti darbai tikriausiai gali būti vertinami tik iš didesnio laiko atstumo", - sako R. Taraškevičius.

Pokalbininkas teigė, kad jam malonu buvo išvysti savo kandidatūrą greta Viktoro Varno, nominuoto už tai, kad jaunystėje dviračiu išmaišė kone visą buvusią Sovietų Sąjungą ir Maksimo Gorkio mokykloje atidarė Kelionių muziejų, kuriame eksponuoja visus savo surinktus kelionių trofėjus, bei rankinio komandos "Žemaitijos dragūnas" vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno.

"Tai tikrai labai garbinga kompanija. Ypač džiaugiuosi dėl šaunaus vyro Artūro, nes jis per porą metų "Žemaitijos dragūną" sugebėjo paversti komanda, kuri kelia pasididžiavimą. O man labai gerai bus ir šios kategorijos bronzos medalis", - šypsosi R. Taraškevičius.

Prisimindamas savo meravimo metus jis sakė, kad pradžioje buvo gana lengva dirbti vien dėl to, kad tuo metu šalies ekonomika išgyveno pakilimo laikotarpį, o Klaipėda visada surinkdavo daugiau pajamų nei būdavo suplanuota.

"Tačiau nei tada, nei vėliau nieko nebūtų galima padaryti, jei šalia manęs nebūtų buvusios labai stiprios, kvalifikuotos bendraminčių komandos. Esu jiems dėkingas už visus kartu praleistus metus", - sako buvusi miesto galva.

Jis sakė labai besidžiaugiantis, kad per meravimo metus pavyko sutvarkyti daug uostamiesčio mokyklų ir darželių. Tam buvo skirta dešimtys milijonų litų.

"Tačiau man asmeniškai labiausiai širdį glosto tai, kad puikiai sutvarkėme Klaipėdos koncertų salę. Tai pirmasis kultūros objektas šalyje, kuris buvo sutvarkytas vien tik už savivaldybės lėšas. Tuo metu tik Vilniaus kongresų rūmai už valstybines lėšas buvo baigti", - prisimena R. Taraškevičius.

Jis akcentuoja ir patriotišką miesto verslininkų poziciją, be kurios nepavyktų nuveikti daugelio darbų.

"Ypač šio patriotiškumo pasireiškimas jautėsi 2002-aisiais, kai minėjome Klaipėdos 750 metų sukaktį. Tada visi surėmę pečius surengėme tokią nuostabią šventę, kurioje tikrai negėda buvo priimti keturių valstybių prezidentus, du gubernatorius. Tada verslininkų gretose pirmu smuiku, davusiu toną, griežė šviesios atminties Bronislovas Lubys. Lygiai taip pat tik visų pastangų ir ilgai trukusio triūso dėka į Klaipėdą pavyko pritraukti didžiąsias burlaivių regatas", - prisiminė buvęs meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder