"Atlantas" pakilo lyg feniksas iš pelenų

"Atlantas" pakilo lyg feniksas iš pelenų

Jau 19-ąjį kartą "Vakarų ekspreso" organizuojami Metų klaipėdiečio rinkimai artėja finišo tiesiosios link. [CITATA] Jau kitą savaitę bus paskelbti trijų nominacijų nugalėtojai. Tarp galimų laureatų Metų klaipėdiečio nominacijoje yra ir Klaipėdos futbolo klubas "Atlantas", po 11 metų pertraukos į Klaipėdą sugrąžinęs Lietuvos pirmenybių sidabrą.

"Tai, kad pavyko prikelti klubą iš pelenų, yra visos komandos: ir rėmėjų, ir trenerių, ir žaidėjų, ir administracijos darbuotojų, ir sirgalių, indėlis. Tik darnios komandos dėka pavyko pasiekti tai, apie ką svajojome ir siekėme daugiau nei dešimtmetį", - kalbėjo "Atlanto" klubo prezidentas Romualdas Jonaitis.

Anot jo, visą šį sezoną atlantiečiai jautė klaipėdiečių užnugarį.

"Dirbo daugybė žmonių, puiki komanda. Ačiū rėmėjams, žiūrovams, mes visada jautėme jų pagalbą. Pasiekimas - didžiulis. Tai tarsi Klaipėdos futbolo atgaiva. Tikiu, kad ši pergalė paskatins futbolo infrastruktūros gerinimo klausimus, paskatins vaikus dar labiau pamėgti futbolą, gausiau lankyti treniruotes. Kai jaunoji karta šalia savęs mato profesionalius sportininkus, demonstruojančius gražų žaidimą ir sugebančius pasiekti skambių pergalių, vaikams atsiranda papildoma motyvacija, noras būti panašiems į juos. Tai tik į naudą: daugiau vaikų pasiners į sportą ir nevaikštinės be tikslo gatvėmis. Juk sportas atlieka ir socialinę misiją: atbaido vaikus nuo žalingų įpročių ir nusikalstamumo", - pabrėžė R. Jonaitis.

Jis pasidžiaugė, kad "Atlantą" treniruoja geriausiu Lietuvos treneriu išrinktas Rusijos futbolo specialistas Konstantinas Sarsanija (Konstantin Sarsanija).

"Šio trenerio atėjimas į mūsų komandą, - neabejotinai reikšmingas įvykis. Jo indėlis į pergales - didžiulis", - teigė R. Jonaitis.

K. Sarsanija prie "Atlanto" prisijungė 2012 metų žiemą. Netrukus buvo sudarytos puikios treniruočių sąlygos: surengtos kelios stovyklos Turkijoje ir Lietuvoje.

Jis pats prie "Atlanto" prisijungė per bendrus pažįstamus.

"Mano draugai iš Maskvos turi verslo reikalų Klaipėdos uoste. Jie mėgsta futbolą ir pasiūlė gelbėti "Atlantą". Susipažinau su klubo vadovais Romualdu Jonaičiu ir Vaciu Lekevičiumi. Su jais radome bendrą kalbą, aptarėme strateginius planus ir stojau prie "Atlanto" vairo", - prisiminė treneris.

K. Sarsanija "Vakarų ekspresui" sakė, kad kitąmet jo tikslai - dar didesni.

"2014 metais sukaks lygiai trisdešimt metų, kai "Atlanto" komanda paskutinį kartą tapo Lietuvos čempione. Būtų smagu per šį apvalų jubiliejų iškovoti aukso medalius. Tačiau kitais metais "Atlantui" teks kautis ne tik dėl jų. Norime, kad klubas sėkmingai pasirodytų ir UEFA Europos lygos turnyre. Mūsų norai dideli - patekti į grupių varžybas", - kalbėjo "Atlanto" treneris.

"Atlanto" klubo istorija

Klubas įkurtas 1962 metais. Klubas kelis kartus keitė pavadinimą. Iki 1993 metų komanda vadinosi "Granitu", o nuo 1993 m. iki 1996 m. turėjo pavadinimą PSK "Aras". Nuo 1996 m. klubas vadinasi "Atlantu".

"Atlantas" ("Granitas", PSK "Aras") keturis kartus buvo Lietuvos čempionu (1978, 1980, 1981 ir 1984 m.), devynis kartus iškovojo vicečempiono titulą (1962, 1971, 1973, 1982, 1983, 1985, 1986, 2001 ir 2002 m.) ir triskart laimėjo bronzos medalius (1999, 2000, 2004 m.). "Atlanto" futbolininkai septynis kartus žaidė Lietuvos futbolo taurės finaluose ir iškovojo 6 pergales, sužaidė keturiolika rungtynių Europos taurių turnyruose: šešerias - INTERTOTO varžybose ir aštuonerias - UEFA taurės turnyre.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder