Apdovanojimai, kuriais didžiuojasi ir prezidentai, ir pasaulinio lygio žvaigždės

Apdovanojimai, kuriais didžiuojasi ir prezidentai, ir pasaulinio lygio žvaigždės

"Mes dalyvaujame artimo meilės liudijime", - šie aktorės Virginijos Kochanskytės ištarti žodžiai, ko gero, geriausiai apibūdino jau 25-ąjį kartą surengto "Metų klaipėdiečio" apdovanojimų vakarą.

Pastebėti kito gerus darbus ir jam padėkoti geba tik brandūs ir nesavanaudiški žmonės. Taip kaip darniose šeimose nuoširdžiai džiaugiamasi artimųjų pasiekimais, taip ir klaipėdiečiai artėjant metų pabaigai jau ketvirtį amžiaus susivienija ir pagerbia tuos, kurie verčiausi "Metų klaipėdiečio" nominacijų.

"Tai renginys, kuriame tvyro graži klaipėdietiška šeimyniška dvasia", - šilta ir jaukia vakaro atmosfera džiaugėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dėkodamas ne tik visiems konkurso nugalėtojams ir nominantams, bet ir visiems kitiems, kurie kasdieniu darbu, veikla, pasiekimais kuria Klaipėdą. "Tikiu, kad tokių klaipėdiečių niekada netrūks", - vylėsi uostamiesčio meras.

Kad nepavyksta pastebėti ir apglėbti visų iki vieno, vertų Metų klaipėdiečio vardo, apgailestavo dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

"Sako, vyrai žyla dėl neišnaudotų progų, o žinote, dėl ko žyla redaktorius? Dėl nepastebėtų visų gerų darbų, neparašytų gerų straipsnių", - juokavo G. Tomkus ir nuoširdžiai džiaugėsi, kad klaipėdiečiai yra dėmesingi ir aktyvūs. Kasmet ne tik aktyviai siūlo nominantus, už juos balsuoja, bet ir ateina jų pagerbti.

"Be visų klaipėdiečių nebūtų ne tik šio renginio, bet ir "Vakarų ekspreso", - sakė G. Tomkus ir prisiminė, kaip prieš dešimt metų šviesios atminties Algirdas Brazauskas, dalyvavęs 15-ajame "Metų klaipėdiečio" renginyje, išeidamas nuoširdžiai pasakė: "Kiek čia daug gerų žmonių vienoje vietoje..."

"Aš ir šiandien didžiuojuosi, kad mus supa tokie geri žmonės", - džiaugėsi dienraščio redaktorius.

Kai prieš 25 metus dienraščio "Vakarų ekspresas" kolektyvas surengė pirmuosius "Metų klaipėdiečio" rinkimus, net negalėjome įsivaizduoti, kad tai taip suvienys klaipėdiečius stengtis ir atkakliai balsuoti dėl savo herojų, nesvajojome, kad tai taps geidžiamiausiu apdovanojimu net pasaulinį pripažinimą pelniusioms žvaigždėms.

"Nesumeluosiu sakydamas, kad apie šitą apdovanojimą svajojau nuo vaikystės. Jau nuo tada, kai sužinojau, kas yra sportininkas ir kas yra tikras žmogus. Žmogus, turintis svajonę. Nesvarbu, koks jūsų amžius, profesija ar tikslai - niekada nepasiduokite ir svajokite. Kai aš buvau mažas, dažnai girdėdavau pasakymus: neprisigalvok", nesvajok, o aš savo vaikams sakau: "Svajokite kuo daugiau, nes svajonės pildosi", - išgirdęs, kad šiemet jis tapo Metų klaipėdiečiu, atviravo planetos nugalėtojo titulą šiemet laimėjęs kovotojas Sergejus Maslobojevas.

"Man didelis džiaugsmas ir pasididžiavimas būti išrinktam Garbės klaipėdiečiu. Gimtasis miestas visada buvo ir bus mano širdyje. Džiaugiuosi už Klaipėdą, kurioje gyvena tiek intelektualių, iniciatyvių ir socialiai atsakingų žmonių. Šiandien jūs išskyrėte tik pačius ryškiausius iš daugybės to vertų asmenybių. Neabejoju, kad jie galėtų būti pavyzdžiu ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai", - padėkos žodžius atsiuntė ir Jo Ekscelencija Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Susirinkusieji dėkojo "Vakarų ekspresui" ir už tai, kad kasmet vis labiau skatina klaipėdiečius ir įmones būti socialiai atsakingais. Šiemet "Metų klaipėdiečio" konkurse buvo įsteigta dar viena nominacija "Socialiai atsakingas verslas".

"Taip parodote, kad socialiai atsakingas verslas yra mūsų miesto ateitis. Tai yra labai svarbu, kad mūsų vaikai norėtų gyventi čia, Lietuvoje, Klaipėdoje", - dėkojo Klaipėdos pramonininkų asociacijos viceprezidentas Rimantas Juška.

Kad uostamiestyje gyvena daug socialiai atsakingų ir atjautos turinčių klaipėdiečių, liudija ir didėjantis "Vakarų ekspreso" inicijuotos socialinės akcijos, skirtos paremti autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus ir jų šeimas, partnerių ratas. Kaip padėkos ženklas vakaro metu jiems buvo įteikti specialūs apdovanojimai - gerumo obuoliukai.

"Maža sėkla gali užauginti didelį medį, o medis - daug vaisių. Kuo daugiau pasklis šių vaisių, tuo didesnė tikimybė autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams turėti visavertį gyvenimą", - sakė "Vakarų ekspreso" vykdomoji direktorė Loreta Latakienė.

"Esu dėkingas, kad "Vakarų ekspresas" mane drąsina, kartu mes vykdome puikų projektą ir Klaipėda jau turi kuo pasididžiuoti. Žinau viena - visas problemas išspręs ne mokslas, ne raketos, tik mūsų žmogiškumas. Tad tęskime tai, ką pradėjome", - tarsi apibendrino brolis Benediktas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder