Nik West: „Atmosfera čia tiesiog užburianti“

Nik West: „Atmosfera čia tiesiog užburianti“

Šeštadienį nuskambėjo paskutiniai 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio akordai. Nuo ketvirtadienio Kruizinių laivų terminale vykusius koncertus stebėję klaipėdiečiai – euforijoje, iš įvairių pasaulio kampelių atvykę atlikėjai laimingi, o organizatoriai jau žada, kad kitąmet jubiliejų švęsiantis festivalis bus dar įspūdingesnis.
Reklama Klaipėdai

„Esu labai laiminga. Pirmą kartą groju Klaipėdos džiazo festivalyje, bet nuo mažų dienų ateidavau pasiklausyti muzikos, šokdavau“, - šypsojosi šiuo metu Valencijoje gyvenanti klaipėdietė, džiazo vokalistė ir kompozitorė Viktorija Pilatovič. Šeštadienio vakarą Kruizinių laivų terminale kartu su savo dėstytoju, muzikos guru Perico Sambeat pasirodžiusi klaipėdietė dėkojo festivalio organizatoriams, Steponui Januškai, Linui Švirinui ir kitiems mokytojams, iš kurių ji sėmėsi patirties, už tai, kad ją supažindino su džiazo muzika.

„Man labai patinka spalvos, skirtingas rimtas. Džiazas man yra saviraiškos būdas. Rašydama muziką fortepijonui, ieškau garso, kuris man patiktų. Nežinau, ką daryčiau, jei mano gyvenime nebūtų džiazo“, - šypsojosi atlikėja.

Arabiškų naktų romantika klaipėdiečius užbūręs Furat Qaddouri po pasirodymo taip pat neslėpė gerų emocijų. „Man yra garbė groti tokioje gražioje vietoje kaip Klaipėda. Žmonės čia labai malonūs. Aš esu labai laimingas. Manau, kad tai buvo vienas geriausių mūsų pasirodymų“, - po koncerto džiaugėsi iš Irako kilęs atlikėjas.

Arabų styginio instrumento – kanūno – virtuozas F. Qaddouri neslėpė, kad festivalis ir pati Klaipėda, kurioje jis lankėsi pirmąsyk, pranoko jo lūkesčius: „Tiek organizacine, tiek muzikine prasme festivalis yra labai kokybiškas. Buvau maloniai nustebintas visų trijų dienų programa. Manau, kad tai vienas geriausių džiazo festivalių. Tikiu, kad ateityje jis turėtų dar labiau išaugti ir apimti ne tik Kruizinių laivų terminalą, bet ir visą miestą. Šis džiazo muzikos renginys yra geriausia reklama miestui ir šaliai. Kiekvienas šiame festivalyje dalyvaujantis atlikėjas, neabejoju, apie šį renginį paskleis žinią savo šalies žmonėms.“

Užbūrė atmosfera

Pagrindinė festivalio „žvaigždė“ Nik West kartu su grupe šeštadienio naktį scenoje sukūrė ypač spalvingą ir energingą pasirodymą. Bosinės gitaros virtuozė užbūrė savo ekstravagantišku įvaizdžiu, flirtavimu su publika, o scenoje netgi atliko špagatą ir gitara grojo atsigulusi, besisukdama ant žemės. Tačiau sykiu amerikietė stebino nuoširdumu ir šiltu bendravimu su publika, dalinosi istorijomis iš savo gyvenimo.

Dar prieš koncertą atlikėja jautėsi pakylėta ir nekantravo lipti į sceną. „Atmosfera čia tiesiog užburianti. Džiugu, kad publika nusiteikusi taip audringai. Nekantrauju užlipti ant scenos, pažadu, sukelsime tikrą audrą“, - juokėsi atlikėja.

Vis dėlto išskirtinės išvaizdos viešnia jautė apmaudą, kad neteko pamatyti paties miesto, o iškart po pasirodymo buvo suplanuotas skrydis į Gruziją. Vis dėlto ji tikisi, kad dar pavyks grįžti į Klaipėdą ir čia praleisti daugiau laiko.

Primename, kad atlikėja iš JAV į Klaipėdą turėjo atvykti penktadienį, tačiau ji užstrigo Maskvos oro uoste ir uostamiestį pavyko pasiekti tik šeštadienio popietę. Festivalio vadovė Inga Grubliauskienė pripažino esanti labai pavargusi, nes visą parą negalėjo sudėti gluosto - teko ieškoti galimybių festivalio „žvaigždei“ laiku pasiekti Klaipėdą.
Kitąmet – jubiliejinis festivalis

Nepaisant iššūkių, su kuriais susidūrė organizatoriai, pasak I. Grubliauskienės, festivalis pavyko. „Patys matote, kiek žmonių, kokie visi įsiaudrinę, kokie atlikėjai! Visi atvykę iš skirtingų pasaulio kampelių. Stengiamės, kad festivalis patiktų įvairaus skonio publikai, tad, kaip ir kasmet, pateikėme skirtingų stilių muziką: nuo arabiškos romantikos iki energingos „groove“ muzikos“, - sakė I. Grubliauskienė ir sykiu ji pažadėjo, kad jubiliejinis, 25-asis, festivalis bus dar įspūdingesnis ir pažers dar daugiau staigmenų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder